Στο επίκεντρο οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Στο επίκεντρο οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την εμπειρία της λειτουργίες τους, τις προοπτκές και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που μπορούν να αξιοποιήσουν,  διοργάνωσαν ο Δήμος Καρδίτσας και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη “ΥΠΟΔΟΧΗ”

Στο επίκεντρο οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Ημερίδα, στο πλαίσιο των δράσεων δικτύωσης, με θέμα “Τα Συνεργατικά σχήματα στον Αγροτοδιατροφικό Τομέα, ως μέσα ενίσχυσης της απασχόλησης” πραγματοποίησαν ο Δήμος Καρδίτσας και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη “ΥΠΟΔΟΧΗ”, την περασμένη Τετάρτη 18/11/2015, ώρα 6.00 μμ, στο Αναψυκτήριο του Παυσιλύπου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκε το θεσμικό πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας (Ν. 4019/2011) όπως ισχύει σήμερα, καλές πρακτικές και, γενικά, η εμπειρία της κοινωνικής οικονομίας (προοπτικές και προβλήματα), όπως τη βιώνουν οι ιδρυθείσες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) της περιοχής μας που ειδικεύονται στον αγροτοδιατροφικό τομέα αλλά και στον τοπικό πολιτισμό και, τέλος, τα επερχόμενα χρηματοδοτικά μέσα – προγράμματα για την ανάπτυξη της Κοινωνικής επιχειρηματικότητας ή της  επιχειρηματικότητας, γενικότερα, ενώ αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός μεταξύ των παρευρισκομένων.

IMGP0252_1

Την ημερίδα προλόγισε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καρδίτσας ενώ, με την παρουσία του τίμησαν τις εργασίες ο αιδεσιμότατος π. Παναγιώτης Βασιλάκης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάρτου Μητροπολίτη, οΔήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο Αν. Γεν. Διευθυντής Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Π. Τουρναβίτης, εκπρόσωποι των ΚοινΣΕπ ν. Καρδίτσας «ΡΟΔΑ» και «ΗΛΑΚΑΤΗ της Καρδίτσας», εκπρόσωπος του Συλλόγου ΑμεΑ Καρδίτσας και ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Η Ημερίδα εντάσσεται  στην Πράξη «Δημιουργία συνθηκών απασχόλησης και μόνιμης εγκατάστασης – κατοικίας στην περιοχή παρέμβασης» (Δράση: ΔΙΚΤΥΩΣΗ) και υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΥΠΟΔΟΧΗ

SHARE