Σε κατάσταση συναγερμού για τρομοκρατική απειλή οι Βρυξέλλες – Κλειστό το Μετρό...

Σε κατάσταση συναγερμού για τρομοκρατική απειλή οι Βρυξέλλες – Κλειστό το Μετρό για λόγους ασφαλείας

Σε κατάσταση συναγερμού για τρομοκρατική απειλή οι Βρυξέλλες – Κλειστό το Μετρό για λόγους ασφαλείας
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Με προληπτικό κλείσιμο των σταθμών του Μετρό τουλάχιστον για σήμερα Σάββατο και προειδοποιήσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν πολυσύχναστους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα, θωρακίζονται οι Βρυξέλλες απέναντι στο ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Οι βελγικές αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών στο 4, ενώ για την υπόλοιπη χώρα παραμένει στο 3, έπειτα από πληροφορίες για μια «σοβαρή και επικείμενη απειλή».

Εμφανής είναι πλέον η παρουσία του βελγικού στρατού στο κέντρο της πόλης. Οι μεγάλες δημόσιες συναθροίσεις, όπως ποδοσφαιρικοί αγώνες, συναυλίες κ.α., του Σαββατοκύριακου έχουν σε μεγάλο βαθμό ακυρωθεί, έπειτα από σχετική σύσταση του εθνικού κέντρου κρίσεων OCAM.

Οι αρχές της περιφέρειας των Βρυξελλών σημειώνουν ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο». Το επίπεδο συναγερμού είναι στο ανώτατο επίπεδο, όπως ειχε συμβεί αμέσως μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο εβραϊκό μουσείο, στο κέντρο των Βρυξελλών.

Συνελήφθη ύποπτος σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Κατηγορίες για σύνδεση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι απαγγέλθηκαν σε έναν ύποπτο που συνελήφθη την Πέμπτη στο Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία χθες Παρασκευή. «Κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις και συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Νωρίτερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου είχε επισημάνει ότι μια έρευνα που διεξήχθη την Πέμπτη στη συνοικία Λέκεν των Βρυξελλών κατέληξε σε δύο συλλήψεις. Ένας από τους συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η κράτηση του δεύτερου παρατάθηκε.

Παράλληλα η εισαγγελία σημείωσε στη χθεσινή της ανακοίνωση ότι άφησε ελεύθερο και τον μόνο ύποπτο που κρατούνταν ακόμη από τους επτά ανθρώπους που είχαν συλληφθεί την Πέμπτη και ανήκαν στο περιβάλλον του Μπιλάλ Χάντφι, έναν από τους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Επτά άνθρωποι, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, συνελήφθησαν την Πέμπτη στη διάρκεια έξι ερευνών που διεξήχθησαν στις Βρυξέλλες, και κυρίως στη συνοικία Μόλενμπεκ που θεωρείται βάση του ευρωπαϊκού τζιχαντισμού.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE