Σύλληψη 47χρονου στη Λάρισα για κλοπές σιτηρών και λιπασμάτων από αποθήκες

Σύλληψη 47χρονου στη Λάρισα για κλοπές σιτηρών και λιπασμάτων από αποθήκες

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά επτά περιπτώσεις κλοπών σιτηρών και λιπασμάτων από αποθήκες

Σύλληψη 47χρονου στη Λάρισα για κλοπές σιτηρών και λιπασμάτων από αποθήκες

Συνελήφθη, χθες (20-11-2015) το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Λάρισας, ένας 47χρονος ημεδαπός, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Επιπλέον, αναζητούνται για να συλληφθούν, για το ίδιο αδίκημα, δύο ακόμη συνεργοί του. Πρόκειται για έναν 37χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και ένα ακόμη άτομο, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Μετά από συντονισμένη και συστηματική αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκαν συνολικά επτά περιπτώσεις κλοπών σιτηρών και λιπασμάτων από αποθήκες διαφόρων ιδιοκτητών στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από (02-11-2015) έως (20-11-2015), χρησιμοποιώντας Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο αφαίρεσαν τις νυχτερινές ώρες της 01/02-11-2015 από την ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, διέπραξαν επτά κλοπές από αποθήκες, αφαιρώντας συνολικά (561) σακιά με λίπασμα, βάρους (22,5) τόνων και (359) σακιά με σιτηρά, βάρους (17) τόνων περίπου, καθώς και διάφορα εργαλεία.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο αποθήκες ιδιοκτησίας του 47χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (348) σακιά με σιτηρά, (550) σακιά με λίπασμα και τα αφαιρεθέντα εργαλεία.

Τα μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες και τους αποδόθηκαν, ενώ επιπλέον αποδόθηκε και το φορτηγό αυτοκίνητο στο νόμιμο δικαιούχο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Λάρισας.