ΝΔ: Συνεδρίαση της ΚΕΦΕ για διαχείριση της κρίσης

ΝΔ: Συνεδρίαση της ΚΕΦΕ για διαχείριση της κρίσης

ΝΔ: Συνεδρίαση της ΚΕΦΕ για διαχείριση της κρίσης

Για σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 ορίστηκε η νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπειτα από την αποτυχία της διαδικασίας για την εκλογή νέου προέδρου. Στόχος, όπως όλα δείχνουν, να καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου μέσα στα επόμενα 24ωρα να επιλεγεί νέα εταιρεία που θα αναλάβει την ηλεκτρονική υποστήριξη της ψηφοφορίας και νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή της.

ο φιάσκο της Κυριακής πυροδότησε έναν κύκλο εσωκομματικής αντιπαράθεσης με εκατέρωθεν βολές, με τα περισσότερα πυρά να τα συγκεντρώνει η ίδια η ΚΕΦΕ και ο επικεφαλής της Ανδρέας Παπαμιμίκος, την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει όλοι οι υποψήφιοι. Ο ίδιος δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του. Επισημαίνεται πως σε περίπτωση παραίτησης του Ανδρέα Παπαμιμίκου, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, χρέη προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος αργά το απόγευμα ζήτησε την άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε θερμό επεισόδιο μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη καιΒαγγέλη Μεϊμαράκη, όταν ο πρώτος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μεϊμαράκη ζητώντας την παραίτησή του.

Από πλευράς του νυν πρόεδρου της ΝΔ διαμηνύεται πάντως ότι δεν παραιτείται και επισημαίνεται ότι σε 2-3 εβδομάδες θα ήταν δυνατόν να διεξαχθούν οι εκλογές με νέα εταιρεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει να αναλάβει τα διαδικαστικά μέχρι τις εκλογές η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε εφόσον τοποθετηθούν επ’ αυτού και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι και εγκριθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη έχει ζητήσει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, συνεργάτες του οποίου άφηναν αιχμές για τη στάση του προέδρου της ΝΔ, επισημαίνοντας την απουσία του καθ” όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, αναρωτώμενοι μάλιστα αν έχει κάτι να κρύψει.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, τέλος, σε συνέντευξή του, ζήτησε την άμεση σύγκληση των θεσμικών οργάνων, με στόχο τον καθορισμό ημερομηνίας εκλογών το συντομότερο δυνατό.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE