Τρ. Αλεξιάδης: Προς ενιαία φορολογική κλίμακα

Τρ. Αλεξιάδης: Προς ενιαία φορολογική κλίμακα

Τρ. Αλεξιάδης: Προς ενιαία φορολογική κλίμακα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει την ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα, αλλά εφόσον δοθεί σχετική έγκριση από την τρόικα, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κος Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας το πρωί στην κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι μεγάλες αλλαγές στη φορολογία θα έρθουν το 2016. Ο ίδιος απέφυγε να προσδιορίσει το ύψος του αφορολόγητου την επόμενη χρονιά αλλά το συνέδεσε με την χρήση του χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, προσθέτοντας ότι θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες ώστε να κάνουν ηλεκτρονικές πληρωμές. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να βοηθήσουν ώστε να επεκταθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος, μειώνοντας τις χρεώσεις.

Ο υπουργός είπε ότι εντός του 2015 θα έρθουν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και για το Περιουσιολόγιο. Επίσης, ανέφερε ότι θα δοθεί η τελευταία δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματα που έχουν στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό και δεν έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις και σημείωσε πως οι συντελεστές δεν θα πολύ μεγάλοι, ούτε και χαριστικοί, με στόχο να προσελκυστούν εισοδήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι τα φορολογικά έσοδα πηγαίνουν καλά και επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι εξετάζονται φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Βόρεια Ελλάδα ώστε να μην μεταφέρουν την έδρα τους σε γειτονικές χώρες.

ΠΗΓΗwww.capital.gr
SHARE