Τρακτέρ και αγρότες κατέλαβαν την κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Τρακτέρ και αγρότες κατέλαβαν την κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της πόλης, διαδήλωσαν σήμερα Τρικαλινοί αγρότες, κτηνοτρόφοι και χοιροτρόφοι, καθώς και επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι αλλά και μέλη της Γραμματείας Τρικάλων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, συμμετέχοντας δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί τα μέτρα του 3ου μνημονίου που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ τον περασμένο Αύγουστο. Πρόκειται για μέτρα σκληρά που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, μαζί και των αγροτών, για την ανάπτυξη και τα κέρδη του κεφαλαίου», τόνισε σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο του παντρικαλινού αγροτικού συλλαλητηρίου,από την κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» κ. Απόστολος Θωμόπουλος.

Οι ομιλητές έκαναν λόγο για «άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 26% και προκαταβολή φόρου 100% (από 13% και 55% που άρχισε από φέτος) ως το 2017, συνεχίζοντας τον ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια, αποθήκες και αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις».

Ως πλέον εξοντωτικά μέτρα θεωρούν, επίσης, τη μείωση και κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο έως και το 2016, την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια, καθώς και στο αγροτικό ρεύμα.

Την ίδια στιγμή, όπως τονίστηκε, τριπλασιάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και μειώνονται οι ενισχύσεις-επιδοτήσεις έως το 2019, μέχρι και 50%, που σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, τις ζημιές που δεν καλύπτει και αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ αλλά και μια σειρά άλλα μέτρα αποτελούν εργαλείο εξόντωσης και οδηγούν την αγροτιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση.