Παραίτηση Μεϊμαράκη από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ

Παραίτηση Μεϊμαράκη από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ

Α. Παπαμιμίκος: Κωλύομαι να προεδρεύω της Εφορευτικής Επιτροπής

Παραίτηση Μεϊμαράκη από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ

Για να εκτονώσω την ένταση και για την ενότητα του κόμματος, παραδίδω την μεταβατική έδρα της προεδρίας της ΝΔ στον κ. Πλακιωτάκη, ανακοίνωσε το απόγευμα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, χωρίς να διευκρινίσει εάν θα παραστεί στη συνεδρίαση της Κ.Ο.της ΝΔ στις 19:00. Παραμένει υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές. Αναλαμβάνω το μερίδιο πολιτικής ευθύνης που μου αναλογεί, από εδώ και στο εξής κωλύομαι να προεδρεύω της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, δήλωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της ΝΔ»

Την παραίτησή του και επίσημα ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την ηγεσία της ΝΔ. Προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας της παράταξης, ο κ. Μεϊμαράκης παρέδωσε, όπως είπε, τη μεταβατική προεδρία της ΝΔ, συνεχίζοντας να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές.

«Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος, και πάντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου χυδαία και ανήθικη, και επειδή έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πάρα πολύ στενοχωρημένοι, για να αποκλιμακώσω την ένταση, όρισα τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο και παραδίδω την μεταβατική προεδρία της ΝΔ, συνεχίζοντας την υποψηφιότητά μου» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της ΝΔ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Μεϊμαράκης δεν διευκρίνισε αν θα παραστεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, που έχει προγραμματιστεί για απόψε στις 19:00.

Α. Παπαμιμίκος: «Αναλαμβάνω το μερίδιο πολιτικής ευθύνης που μου αναλογεί»

«Άλλη μία φορά να ζητήσω μία μεγάλη, προσωπική συγγνώμη, από τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ, για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής, εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος», δήλωσε ο Α. Παπαμιμίκος.

Ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε ότι «αυτό που προέχει είναι η ενότητα της παράταξής μας και η γρήγορη ολοκλήρωση των εκλογών για την ανάδειξη της ΝΔ».

Δήλωσε πως αναλαμβάνει το μερίδιο πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί και ότι, «από εδώ και στο εξής κωλύομαι να προεδρεύω της Εφορευτικής Επιτροπής».

 

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE