Ραγδαίες οι εξελίξεις στη ΝΔ – Στις 13/12 πιθανότατα οι εκλογές

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη ΝΔ – Στις 13/12 πιθανότατα οι εκλογές

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη ΝΔ – Στις 13/12 πιθανότατα οι εκλογές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, καθώς λίγος μετά τις 9 έγινε γνωστό ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προτίθεται ακόμη και να υποβάλει αύριο Τρίτη, την παραίτησή του από τη θέση του πρόεδρου του κόμματος. Είχε προηγηθεί ένας νέος κύκλος σκληρών αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό του κόμματος με εκατέρωθεν βολές αλλά και την αντεπίθεση Μεϊμαράκη που έστρεψε τα πυρά και κατά τον πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Το απόγευμα η ΚΕΦΕ συνεδρίασε σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης της διαδικασίας εκλογής νέου αρχηγού.

Ο κ. Μεϊμαράκης σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται την Τρίτη στις 7 το απόγευμα κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ να παραιτηθεί και να προτείνει ως αντικαταστάτη των κ. Πλακιωτάκη.

Η ΚΕΦΕ αποφάσισε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξεύρεσης νέας εταιρείας που θα αναλάβει το έργο, με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

Στη ΝΔ έχει ξεσπάσει εμφύλιος μετά το φιάσκο της Κυριακής, στη διαδικασία της εκλογής προέδρου.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τη Δευτέρα, έθεσε στη διάθεση του κόμματος την παραίτησή του με την προϋπόθεση να πράξουν το ίδιο και οι συνυποψήφιοί του. Ήδη παραιτήθηκαν από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι κύριοι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης, όχι όμως και ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης.

Κύκλοι του Ε. Μεϊμαράκη ανέφεραν τα εξής για όσα συμβαίνουν στη ΝΔ: Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης: Ότι δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης: Στον κ. Μητσοτάκη είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις. Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους.  Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα; Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει. Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε. Όσον αφορά στον κ. Βορίδη: Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη».

Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη να τις αναλάβουν και να μην τις μεταθέτουν αλλού, τόνιζαν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας τις αιχμές Μεϊμαράκη κατά του πρώην προέδρου, ενώ ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε αναληθείς τους ισχυρισμούς Μεϊμαράκη ότι είχε σχέση με την εταιρεία που ανέλαβε την υποστήριξη των εκλογών.

Πρωτοβουλία για εκτόνωση της κατάστασης ανέλαβε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζιτζικώσταςεπικοινώνησε τηλεφωνικά με τους κ.κ. Γεωργιάδη και Μητσοτάκη και τους ζήτησε να συναντηθούν και οι τέσσερις υποψήφιοι για να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει κλίμα ενότητας. Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Γεωργιάδης απάντησαν πως θα τοποθετηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ δεν έχει καταστεί δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μεϊμαράκη.

Καζάνι που βράζει η ΝΔ

Αναβρασμός επικρατεί και μεταξύ των στελεχών της ΝΔ. Πυρά εκτοξεύονται ενθεν κακείθεν, οι περισσότεροι, πάντως, φαίνεται να συμφωνούν με τις παραιτήσεις των υποψηφίων από τις κοινοβουλευτικές τους θέσεις.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE