Τρίκαλα: Μήνυμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από μαθητές της Πύλης

Τρίκαλα: Μήνυμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από μαθητές της Πύλης

Τρίκαλα: Μήνυμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από μαθητές της Πύλης
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Παράδειγμα αλληλεγγύης στο δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες, εντάσσοντας ταυτόχρονα τον εθελοντισμό στην εκπαιδευτική διαδικασία, έδωσαν μαθητές του Γυμνασίου Πύλης.

Αφορμή αποτέλεσε η συναυλία που δόθηκε στις 31 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων για τη στήριξη των προσφύγων με τη συγκέντρωση ρούχων, ειδών ατομικής υγιεινής, τροφίμων και φαρμάκων, με διοργανωτές – φορείς, Τρικαλινούς μουσικούς, τη Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και τον Ραδιοθάλαμο Τρικάλων της ΕΡΤ. Δανειζόμενοι το μήνυμα της συναυλίας ”η προσφυγιά δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη επιβίωσης», 15 μαθητές της εθελοντικής ομάδας της Α2 τάξης του Γυμνασίου Πύλης, συμμετείχαν ενεργά στην συγκέντρωση υλικού για τους πρόσφυγες, διαδικασία την οποία ενέταξαν στη εθελοντική ενεργοποίηση, θέμα το οποίο δουλεύουν κατά τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά ως “πρότζεκτ” στις βιωματικές τους δράσεις.

Η όλη δράση έγινε υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αλίκης Μυλωνά, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν είναι οι Ευαγγελία Δημοφίλου, Καλλιόπη Δίπλα, Δήμητρα Θάνου, Θεοφανία Θάνου, Ιωάννης Καλέτσης, Μαρίνα Κανδύλη, Βασιλική Καρακικέ, Πηνελόπη Καρακικέ, Ευαγγελία Κατσαρού, Ευάγγελος Κεραμίδας, Αντελίνα Σένγκα, Μιχαήλ Σκυλοδήμος, Ηλιάνα Σκυλοδήμου, Ελισάβετ Σουφλιά και Σπυριδούλα Σταρίδα. Να σημειωθεί ότι τόσο το υλικό που συγκεντρώθηκε από τους μαθητές της Πύλης όσο και τα άλλα είδη που προσφέρθηκαν από δεκάδες Τρικαλινούς πολίτες, παραδόθηκαν στους πρόσφυγες της Ειδομένης, σε αποστολή που έγινε γι’ αυτό το σκοπό, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, από τους διοργανωτές της συναυλίας.