Διαμαρτυρία στα Δημόσια ΙΕΚ Καρδίτσας από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με...

Διαμαρτυρία στα Δημόσια ΙΕΚ Καρδίτσας από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Καρδίτσα  24/11/2015

ΥΠΟΜΝΗΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Προς τον Διευθυντή ΙΕΚ Καρδίτσας

Κοινοποίηση προς το Υπουργείο παιδείας

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι τα δημόσια ΙΕΚ, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την  λειτουργία τους με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και συνολικά της κυβέρνησης, ενώ έπρεπε να ξεκινήσουν από την 1η Οκτώβρη 2015.

Είναι κοροϊδία για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, την ίδια ώρα που έρχονται αντιμέτωπα με την ανεργία και την ανασφάλεια, που πασχίζουν για να μορφωθούν, η κυβέρνηση να δίνει δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και να δίνει ψίχουλα στην δημόσια παιδεία και να μην λειτουργούν τα δημόσια ΙΕΚ, να μην χρηματοδοτούνται όλες οι βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και κατάρτισης, να είναι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν πέρσι στα δημόσια ΙΕΚ.

Είναι απαράδεκτο, ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης , με τεράστια ανεργία και εξαθλίωση των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, να ωθούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση, για να μπορέσουν να μορφωθούν με αποτέλεσμα μάλιστα οι σπουδαστές των ΙΕΚ να καλούνται να πληρώσουν για φωτοτυπίες και βιβλία ή ακόμα και αναλώσιμα, για να μπορέσουν να κάνουν τα εργαστήρια τους. Σοβαρό κόστος αποτελούν και οι μετακινήσεις τους, καθώς ένα μεγάλο μέρος των μαθητών προέρχεται από χωριά του νομού μας. Αυτά τα παιδιά καλούνται καθημερινά να μετακινούνται με το λεωφορείο ή άλλο ιδιωτικό μέσο και «βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη». Είναι απαραίτητο επομένως να υπάρξει μέριμνα για την αποκλειστικά δωρεάν μετακίνησή τους και αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει με την έκδοση ενός «πάσο» για δωρεάν μετακινήσεις για όλες τις συγκοινωνίες.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας αξιώνει από το υπουργείο παιδείας :

  • Την άμεση έναρξη της λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ.
  • Άμεση χρηματοδότηση για όλες τις σχολές από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Σύγχρονα εργαστήρια, υποδομές, βιβλία.
  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των σπουδαστών για αναλώσιμα και υλικά.
  • Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Δωρεάν στέγαση για όσους βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους.
  • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς.
  • Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους όσοι εκπαιδευτικοί δούλεψαν πέρσι και παραμένουν απλήρωτοι και αντίστοιχα να ασφαλίζονται για τον χρόνο της εργασίας του κάτι που σήμερα δεν γίνεται.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γραμματέας
Σαριδάκης Στέλιος                                                                             Σιώκος Μιχάλης

SHARE