Με τον Ισραηλινό πρόεδρο και τον Παλαιστίνιο ηγέτη συναντάται ο Πρωθυπουργός

Με τον Ισραηλινό πρόεδρο και τον Παλαιστίνιο ηγέτη συναντάται ο Πρωθυπουργός

Με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που συνεχίζει την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή.

Στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και το Ισραήλ χαρακτήρισαν κατά τις συνομιλίες τους την Τετάρτη, οι δύο πρωθυπουργοί Τσίπρας και Νετανιάχου, την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς τουρισμού, ενέργειας, της έρευνας, της τεχνολογίας των θαλασσίων μεταφορών, των υδάτινων πόρων και της εξόρυξης και μεταφοράς φυσικού αερίου στην ΕΕ.
Αναφερόμενος στην επίλυση του Παλαιστινιακού, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εποικοδομητικό το ρόλο της Ελλάδας για την επικράτηση της αλληλοκατανόησης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Μετά τα Ιεροσόλυμα, ο κ. Τσίπρας αναχωρεί για την Παλαιστίνη, όπου για το μεσημέρι έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του Πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμουντ Αμπάς.
Θα ακολουθήσει κατ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Πριν αναχωρήσει την επιστροφή στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

SHARE