Συνταξεις: Κινδυνεύει η σύνταξη του πρώην ΤΕΒΕ

Συνταξεις: Κινδυνεύει η σύνταξη του πρώην ΤΕΒΕ

Συνταξεις: Κινδυνεύει η σύνταξη του πρώην ΤΕΒΕ

Κίνδυνο να περικοπεί από 180.000 δικαιούχους – συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, νυν ΟΑΕΕ, διατρέχει η πρόσθετη βασική σύνταξη ύψους 220 ευρώ. Πρόκειται για ένα μέτρο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 2,25 δισ. ευρώ, που είναι μνημονιακή δέσμευση για τη διετία 2015 – 2016.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, στην περίπτωση που τελικά περικοπεί αυτό το τμήμα της σύνταξης, τότε η εξοικονόμηση για τον ΟΑΕΕ θα ανέλθει σε περίπου 25 εκατ. ευρώ το μήνα. Το συγκεκριμένο μέτρο, εξετάζεται στην περίπτωση που δεν γίνεται αποδεκτή η πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Εκτός από την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση, ο υπουργός Εργασίας, έχει και τα εργασιακά ζητήματα που πρέπει να επιλύσει. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και στον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), κ. Γκάι Ράιντερ. Αντικείμενο της συνάντησης είναι να υπάρξει τρόπος να αξιοποιηθούν από την ελληνική νομοθεσία, οι «βέλτιστες πρακτικές» που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, σχετικά με ζητήματα όπως είναι οι ομαδικές απολύσεις, ο συνδικαλιστικός νόμος, η προκήρυξη απεργιών και οι νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Τα παραπάνω ζητήματα, αποτελούν και μνημονιακές δεσμεύσεις ότι πρέπει να αλλάξουν και αναζητείται η καλύτερη δυνατή φόρμουλα για να συμβεί κάτι τέτοιο

Είναι γνωστό ότι οι θεσμοί έχουν εκφράσει την επιθυμία για απόλυτη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και για παραγκωνισμό του υπουργείου Εργασίας, από τη διαδικασία. Επίσης, έχουν ζητήσει να αποφασίζονται στο εξής απεργίες, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των εργαζομένων ενός κλάδου και όχι απλώς με την απόφαση ενός διοικητικού συμβουλίου ή μιας γενικής συνέλευσης. Επιπλέον, έχουν πρόθεση για περαιτέρω επέκταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, που ευνοούν τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης και για περιορισμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

ΠΗΓΗwww.dikaiologitika.gr
SHARE