«Το Ποτάμι είναι ένα σύγχρονο κίνημα όλων των κοινωνικών δυνάμεων που στηρίζουν...

«Το Ποτάμι είναι ένα σύγχρονο κίνημα όλων των κοινωνικών δυνάμεων που στηρίζουν την προοδευτική πολιτική»

«Το Ποτάμι είναι ένα σύγχρονο κίνημα όλων των κοινωνικών δυνάμεων που στηρίζουν την προοδευτική πολιτική»

«Ο κ. Τσίπρας έχει στο μυαλό του αυτός να κυβερνά και εμείς να συζητάμε. Έχει τη διάθεση ο κ. Τσίπρας να συζητήσει τα επείγοντα προβλήματα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή; Σε αυτή τη συζήτηση είμαστε ανοιχτοί. Αλλά σε έναν διάλογο που είναι προκάλυμμα για να μπορέσουν να εδραιώσουν το καθεστώς τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εμείς δεν συμμετέχουμε».

Αυτή ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη στην ερώτηση εθελοντή του Ποταμιού «πώς απαντάμε στην πρόσκληση Τσίπρα για εθνική συνεννόηση». Σε επόμενο ερώτημα για πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής του Κινήματος είπε: «Το ΠΑΣΟΚ εκπέμπει ένα θολό μήνυμα. Άλλοτε προοδευτικό, άλλοτε συντηρητικό. Το Κίνημά μας ιδρύθηκε γιατί είχαμε απέναντί μας ένα επικίνδυνο παλιό σύστημα και έναν ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να μοιάσει στο παλιό. Εμείς ιδρυθήκαμε για να αντιμετωπίσουμε το μακρύ χέρι των κομμάτων στο κράτος. Αυτά δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην εξουσία. Δεν θα συνεργασθούμε, λοιπόν, με τους κομματικούς μηχανισμούς που ευθύνονται για πολλά από τα λάθη του παρελθόντος».

Τις απαντήσεις αυτές έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια ζωντανής διαδικτυακής συζήτησης που είχε με τους εθελοντές του Κινήματος από όλη τη χώρα. Σε ό,τι αφορά την πολιτική «ταυτότητα» του Κινήματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέμεινε ότι «είμαστε η φωλιά για τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συντηρητική δύναμη. Αυτός που πιστεύει στον κρατισμό δε μπορεί να είναι προοδευτική δύναμη. Εμείς υπερασπιζόμαστε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

 

SHARE