ΚΚΕ Καρδίτσας-Καμία συναίνεση

ΚΚΕ Καρδίτσας-Καμία συναίνεση

ΚΚΕ Καρδίτσας-Καμία συναίνεση

Ποιος είναι ο στόχος για την περίφημη του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – στην οποία δεν συμμετέχει το ΚΚΕ;
Είναι ένας και μοναδικός: η επιδίωξη της λεγόμενης «εθνικής συναίνεσης».
Τι σημαίνει αυτό;
Την ανάγκη να υπάρξει στήριξη απ” όλα τα αστικά κόμματα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει αναλάβει την ευθύνη να προωθήσει με σταθερότητα και αποφασιστικότητα τις αναγκαίες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, με στόχο την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.
Ποια είναι τα πιο κρίσιμα θέματα απ’ αυτά για να πετύχουν τους στόχους τους;
Είναι το Προσφυγικό, η Παιδεία, η συνταγματική αναθεώρηση. Επικεντρώνεται, όμως, ιδιαίτερα στο θέμα του Ασφαλιστικού, που πρόκειται να έρθει το επόμενο διάστημα, ενώ θα ακολουθήσουν και τα Εργασιακά. Επίσης, μόλις χτες διέρρευσε η νέα λίστα προαπαιτούμενων που συμφώνησε η κυβέρνηση με το κουαρτέτο.
Τα κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) εμφανίζονται να προσέρχονται μεν αλλά να εκφράζουν επιφυλάξεις. Το σίγουρο είναι ένα: παρ’ όλες τις επιφυλάξεις, τις τακτικές κινήσεις, τις διαφοροποιήσεις, τους όρους που τίθενται για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία συναίνεσης, μεγάλες δυσκολίες δεν υπάρχουν, αφού υπάρχει κοινή στρατηγική στόχευση.
Ποια είναι αυτή;
Στρατηγικός στόχος του κεφαλαίου άρα και των κομμάτων που το υπηρετούν δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ—ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι η επίτευξη της ανάκαμψης, η έξοδος από τη φάση της κρίσης.
Αυτή η επίτευξη αυτού του στόχου ακολουθεί συγκεκριμένο δρόμο. Είναι ο ίδιος δρόμος που είχαν ακολουθήσει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και που συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό το δρόμο στήριξαν από κοινού και με το Ποτάμι το καλοκαίρι.
Η Ενωση Κεντρώων δεν περνά μέρα που να μη ζητά «οικουμενική κυβέρνηση».
Ενώ τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, διά στόματος Μιχαλολιάκου, ξεκαθάρισαν πως θα μπορούσαν να συγκυβερνήσουν με τη ΝΔ ή ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας ως όρο την «καταγγελία των μνημονίων». Την ίδια, βεβαίως, στιγμή ασκούν «εποικοδομητική κριτική» – όπως και τα άλλα αστικά κόμματα – στην κυβέρνηση, γιατί δεν προχωρά με αποφασιστικότητα τους στόχους στήριξης του κεφαλαίου, που είναι άλλωστε ο πυρήνας των μνημονίων.
Να, λοιπόν, πού μπορεί να βρεθεί το κοινό έδαφος γι” αυτού του τύπου τη συναίνεση.
Όμως, το ζητούμενο της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων δεν είναι μόνο και κύρια η μεταξύ τους συναίνεση.
Αυτό που επιδιώκουν μέσα από αυτή τη συζήτηση, είναι η εξασφάλιση της συναίνεσης του ελληνικού λαού. Θέλουν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης, «εθνικής ομοψυχίας», έτσι ώστε να αποσπάσουν την ανοχή των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων στα μέτρα που έχει ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, αλλά και όσων πρόκειται να ακολουθήσουν. Επιπλέον, η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει την ανοχή του λαού στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με αφορμή τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις.
Είναι δυνατόν όλοι εμείς που βιώνουμε την εξαθλίωση, την ανεργία, την περιθωριοποίηση να δώσουμε συναίνεση ή ανοχή σε σχέδια που στην κυριολεξία μας καταδικάζουν;
Προφανώς και όχι. Γι’ αυτό φυσικά το ΚΚΕ δεν είχε καμιά θέση σ’ αυτές τις επικίνδυνες και αντιλαϊκές συναντήσεις με στόχο την κατεδάφιση όλων όσων έχουν απομείνει από τα δικαιώματα μας.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι να σταθούμε απέναντι και σε αυτούς τους σχεδιασμούς και να οργανώσουμε την πάλη μας, ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Σ’ αυτό τον δρόμο καλεί τον κάθε καρδιτσιώτη και καρδιτσιώτισσα η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ. Η πρώτη απάντηση στα «σόου» της συναίνεσης να έρθει την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη στην απεργία, και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία.

SHARE