Δυστυχώς, πολλά κλικ… προς τα κάτω

Δυστυχώς, πολλά κλικ… προς τα κάτω

Ανέντιμες διαστρεβλώσεις, σκόπιμες διευκρινίσεις

Δυστυχώς, πολλά κλικ… προς τα κάτω

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ του Συλλόγου μας, διεξήχθησαν πριν από μερικές ημέρες με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Ας μας επιτραπεί να μην αναφερθούμε στην ανάλυση και αποτίμηση αυτών των αποτελεσμάτων, κάτι το οποίο θα γίνει σε άλλο χρόνο. Εκείνο στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε, είναι η πλήρως ανήθικη και ανέντιμη επίθεση που έγινε τόσο εναντίον μας, όσο και εναντίον της Ενωτικής Δράσης, της οποίας είμαστε μέλη και εκπρόσωποι στο ΠΥΣΠΕ του νομού μας. Αφορούσε τη συμμετοχή μας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της εκδίκασης μιας υπόθεσης πρώην Δ/ντριας Δημοτικού Σχολείου της Καρδίτσας.
Προς ενημέρωση, για όσους δεν το γνωρίζουν, η σύνθεση του Πειθαρχικού είναι η εξής: Δύο (2) δικαστικοί, ένας (1) Δ/ντής-ντρια Εκπ/σης ενός νομού της Περιφέρειάς μας και οι δύο αιρετοί του νομού μας (ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ και ο εκπρόσωπος της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ).
Οι συνάδελφοι επικριτές ψευδώς επικαλέσθηκαν ότι η απόφαση του παραπάνω οργάνου είχε την στήριξη των τεσσάρων (4) συμμετεχόντων έναντι ενός (1), ο οποίος ήταν αντίθετος, ενώ στην πραγματικότητα είναι ομόφωνη.
Ο αναπληρωματικός εκπρόσωπος της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ήταν εκείνος που συμμετείχε στο συμβούλιο, καθώς υπήρχε ουσιαστικό κώλυμα συμμετοχής του τακτικού μέλους.
Ορισμένοι και συγκεκριμένοι συνάδελφοι, κατηγόρησαν τον συμμετέχοντα, ψευδώς, ότι συντάχθηκε με την πλευρά της πλειοψηφίας, ενώ ο αιρετός της ΔΑΚΕ μειοψήφησε. Η αλήθεια είναι πως ο εκπρόσωπος της Εκπαιδευτικής Δράσης προσπάθησε στη διάρκεια της συζήτησης να υπερασπιστεί την αλήθεια και να προτείνει την επανάληψη της διαδικασίας, όταν το «αποτέλεσμα» είχε διαμορφωθεί και δεν υπήρχαν επαρκή νομικά επιχειρήματα για την ανατροπή του. Είναι λυπηρό βεβαίως ότι ο αιρετός της ΔΑΚΕ, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, υποστήριξε ότι «ναι, κάποια στιγμή έτσι ήταν η απόφαση» (δηλαδή 4-1), εξαπατώντας σκόπιμα το σώμα, γιατί:
α) δεν υπήρξε καμιά ψηφοφορία και
β) και ο ίδιος, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, συνυπέγραψε την απόφαση.
Ας προβληματιστούμε συνάδελφοι για τις πηγές αλλά και τα κίνητρα των πηγών της πληροφόρησης: Γιατί θεωρείται δεδομένη η αξιοπιστία διαπλεκόμενων και διαδρομιστών της εκάστοτε εξουσίας ή δεινοσαύρων της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και των προσωπικών εκδουλεύσεων;
Να θυμίσουμε μόνο το ποιοι διαμόρφωναν τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ τα τελευταία χρόνια και ποιους στήριξαν αυτοί οι « παράγοντες» στις τελευταίες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Είναι γνωστό επίσης, πως γι’ αυτούς αυτό είναι το πάπλωμα και γι’ αυτό και ο συγκεκριμένος καβγάς. Άλλωστε και στα υπηρεσιακά συμβούλια συγκρουστήκαμε μαζί τους, αλλά και στο Σύλλογο αναδείξαμε την πρόσδεσή τους στα κέντρα εξουσίας, για τούτο και όλοι έβαλαν εναντίον μας στη συνέλευση ενορχηστρωμένα.
Η απόφαση συνάδελφοι υπάρχει, είναι ομόφωνη και όποιος αμφιβάλλει μπορεί να το διερευνήσει. Η στάση όμως κάποιων συναδέλφων μόνο ερωτηματικά και αιδώ μπορεί να προκαλεί. Ερωτηματικά γιατί εκπρόσωποι συγκεκριμένης παράταξης (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΠΑΜΕ) θέλησαν να στοχοποιήσουν τον έναν αιρετό και να προστατεύσουν τον έτερο και αιδώ γιατί οι ίδιοι εκπρόσωποι, μιας παράταξης με ιστορία και αγώνες, χρησιμοποιούν το ψεύδος και τη συκοφαντία για να αποκομίσουν τα όποια μικροπαραταξιακά οφέλη (!) και μάλιστα στρεφόμενοι, όχι τυχαία, προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Επισημαίνουμε πως το ζήτημα του συγκεκριμένου Σχολείου, που ταλάνισε την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας και όχι μόνο, θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη ψυχραιμία, υπευθυνότητα και εντιμότητα και να αποτελέσει πεδίο προβληματισμού για όλους μας και όχι πρόσχημα μικροεκμετάλλευσης και δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων.
Κλείνουμε, λέγοντας, πως δεν ευθυνόμαστε για παρατυπίες, παραλείψεις και κακούς διοικητικούς χειρισμούς που οδήγησαν επί της ουσίας στην εν λόγω απόφαση. Επιλέξαμε, στην αρχή, να μην σηκώσουμε τους τόνους γιατί η διαδικασία είναι απόρρητη, αλλά κυρίως, γιατί υπάρχουν διαδικασίες σε εξέλιξη. Αν συνεχίσουν όμως κάποιοι την λασπολογία και τον ανεύθυνο χειρισμό του ζητήματος, δηλώνουμε παρόντες και θα υπερασπιστούμε την αλήθεια και την αξιοπρέπειά μας.

Σακελλαρίου Γιώργος, αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας
Γκαραγκάνης Τάσος, πρώην αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας
Εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

SHARE