Εκπαιδευτική επίσκεψη Μαθητών & Γονέων Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου στο Τυροκομείο...

Εκπαιδευτική επίσκεψη Μαθητών & Γονέων Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου στο Τυροκομείο «Κίσσα»

Άτυπη εκπαιδευτική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσεων –  πρωτοβουλιών με τον τίτλο «Παράθυρο στη Γνώση», ανέλαβε η ομάδα γονέων του Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου 28/11/2015, πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τυροκομείο ΑΦΟΙ Δ. Κίσσα & ΣΙΑ Ο.Ε. (Προϊόντα Αργιθέας Αγράφων), στο Μουζάκι. Τα παιδιά του τμήματος (με τα αδέρφια τους) είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής της Επιχείρησης και να γνωρίσουν από κοντά τα στάδια που μεσολαβούν από την παραλαβή της πρώτης ύλης (γάλακτος) μέχρι τη στιγμή που τα παραγόμενα, μέσω της όλης διαδικασίας, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα είναι έτοιμα προς διάθεση στα διάφορα σημεία πώλησης.

Ξεναγοί μας σε αυτή τη διδακτική επίσκεψη ήταν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης, οι οποίοι ανέλυσαν με υπομονή και καλή διάθεση, στην ομάδα των παιδιών, τα μυστικά της παραγωγικής διαδικασίας.

Από τα παιδιά και τους γονείς, θερμές ευχαριστίες προς τους ξεναγούς μας για την πολύ όμορφη αυτή εμπειρία.

Επιφυλασσόμαστε για νέες δράσεις βιωματικής (και ουσιαστικής μάθησης). Το χρωστάμε στους μελλοντικούς πολίτες που ανατρέφουμε.

Η Ομάδα Γονέων Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας

Κίσσας_IMGP0367

Κίσσας_IMGP0378

Κίσσας_IMGP0392

Κίσσας_IMGP0405