Τι θα δηλώνεται στο περιουσιολόγιο

Τι θα δηλώνεται στο περιουσιολόγιο

Τι θα δηλώνεται στο περιουσιολόγιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης «Real news» το σχέδιο για το περιουσιολόγιο προχωράει με γοργούς ρυθμούς, και αναμένεται να έρθει στην βουλή μέσα στον Δεκέμβριο.

Το σχέδιο νόμου όπως το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών όπως αναφέρει η εφημερίδα, προβλέπει ως τον Σεπτέμβριο του 2016, οι φορολογούμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονική φόρμα με όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2017 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα υποβάλλεται παράλληλα με τις φορολογικές δηλώσεις.

Στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να δηλώνονται ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό μετοχές, καταθέσεις σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού,, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια, κοσμήματα, συλλογές σπάνιων αντικειμένων ( αρχικά, όσα είναι ασφαλισμένα για να μπορεί να πιστοποιηθεί η αξία τους), τραπεζικοί λογαριασμοί, καθώς και άλογα ιπποδρόμου.
Επίσης, οι πολίτες θα πρέπει να γνωστοποιήσουν αν διαθέτουν θυρίδες, χωρίς όμως να δηλώσουν το περιεχόμενο τους. Λοιπά στοιχεία που θα συνθέτουν το περιουσιολόγιο τα έχει ήδη έχει στην διάθεσή του το υπουργείο οικονομικών από τις δηλώσεις εισοδημάτων των περασμένων ετών. (αυτοκίνητα, δίκυκλα, αεροσκάφη, σκάφη αναψυχής).

“Οπως σχετικά είχε αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών σε αρκετές από τις συνεντεύξεις του, όσα περιουσιακά στοιχεία δεν δηλωθούν, όταν βρεθούν θα δεσμεύονται (και όχι θα κατάσχονται) μέχρι να πληρωθούν τα ανάλογα πρόστιμα, τα οποία μπορεί και να φτάνουν της αξία του μη δηλωθέντος περιουσιακού στοιχείου.

 

ΠΗΓΗwww.taxheaven.gr
SHARE