Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη για το ασφαλιστικό

  -Διοργανώνουν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία, μπροστά από την ALPHA BANK

  Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη για το ασφαλιστικό

  Πρόσκληση για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της Καρδίτσας στη γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθούνται στο Ασφαλιστικό, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ.
  Πλαισιωμένος από μέλη της Διοίκησης και εκπροσώπους του Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ ο κ. Καπράνας, ζήτησε από τους υπαλλήλους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, να δώσουν «ηχηρό» παρών στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία, μπροστά από την ALPHA BANK.
  Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις πολιτικές των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια που οδήγησαν στην εξαθλίωση το λαό, αλλά και στα αιτήματα που διεκδικεί, για μια καλύτερη ζωή.
  Αναλυτικά ο κ. Καπράνας δήλωσε τα κάτωθι:
  «Μετά το τρίτο επαχθές μνημόνιο που υπέγραψε η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.
  Τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης αυτής πολιτικής είναι τραγικά για την κοινωνία και την οικονομία.
  Φτώχεια, εξαθλίωση, εφιαλτικά νούμερα ανεργίας, λιτότητα, φοροεπιδρομές, χαράτσια, εργαζόμενοι λάστιχο χωρίς εργασιακά δικαιώματα, μετανάστευση των νέων, αύξηση των αυτοκτονιών , διάλυση των κοινωνικών αγαθών και του κράτους Πρόνοιας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, αποδιοργάνωσης κάθε παραγωγικού ιστού, διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  Απέναντι σ’ αυτές τις νέες αντικοινωνικές πολιτικές δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας το μοιραίο.
  Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειες μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σ’ άλλες χώρες, έχουμε χρέος απέναντι στους απόμαχους της εργασίας, να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη, μια μάχη για τα δικαιώματα μας, για την ίδια τη ζωή μας.
  Την ΠΕΜΠΤΗ 3ΔΕΚΕΜΒΡΗ ημέρα Γενικής Απεργίας στον ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, διαδηλώνουμε και Απαιτούμε:
  -Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των αντεργατικών δικαιωμάτων.
  -Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 751 κατώτερος μισθός.
  -8ωρο, πενθήμερο, σταθερή εργασία για όλους.
  -Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
  -Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
  -Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  -Καμία παρέμβαση στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 και στις απεργίες.
  -Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και κατοικίας.
  -Να σταματήσει η δραματική υποβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
  -Διατήρηση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. ΟΧΙ στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  -Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι φορομπηχτικές πολιτικές, τα χαράτσια, το πετσόκομμα περαιτέρω των μισθών και συντάξεων.
  -Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
  -Προστασία της Κυριακής Αργίας, πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας που είναι μια μεγάλη πληγή για τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές η απάντησή μας είναι μία: Αγώνας μέχρι να καταλάβουν όλοι όσοι υλοποιούν αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές ότι <<ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!
  Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα! Αρκεί να το πιστέψουμε! Αρκεί ο καθένας και η καθεμιά από εμάς να επιλέξει τι είδους ασφάλεια θέλει: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Ή ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ;».
  Εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ μίλησε ο κ. Αποστόλης Ταξιάρχης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως μόνο μέσα από τον αγώνα, θα καταφέρουν οι εργαζόμενοι να ακυρώσουν την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

  SHARE