ΠΑΜΕ… σε απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη

ΠΑΜΕ… σε απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη

ΠΑΜΕ… σε απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη

Να αποτρέψουν το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο – κυβέρνηση – Ε.Ε. εις βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, καλεί η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και τη νεολαία, ενόψει της 24ωρης πανεργατικής απεργίας την ερχόμενη Πέμπτη.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι της Γραμματείας, ζήτησαν από τους Καρδιτσιώτες, να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα διοργανωθεί από το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και ώρα 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, για να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Στέλιος Σαριδάκης, είπε μεταξύ άλλων:
«Καλούμε όλους να αγωνιστούν στο πλευρό των ταξικών σωματείων, του ταξικού εργατικού κινήματος γυρίζοντας την πλάτη σε όλους όσους επιδιώκουν να διασπάσουν την εργατική τάξη και τους συμμάχους τους με την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» προσπαθώντας να τους πείσουν ότι τα βάρβαρα μέτρα που έρχονται δεν τους αφορούν.
Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.
Διαλύουν συθέμελα ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα «όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις», που σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις-ξεροκόμματα για τη συντριπτική πλειοψηφία που σήμερα βρίσκεται στην ανεργία, που ψάχνει ανάσες στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, που αμείβεται με τους απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, που εργάζεται χωρίς συλλογικές συμβάσεις με τσακισμένους τους κλαδικούς μισθούς! Στην πραγματικότητα στο νέο σύστημα ασφάλισης που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε αλλά δε θα γνωρίζουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε!
Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξουμε τον σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στις 10:30 στην κεντρική πλατεία!».

SHARE