Επιστολή διαμαρτυρίας του Ολυμπιακού Καρδίτσας για την κατανομή ωρών χρήσης του κλειστού...

Επιστολή διαμαρτυρίας του Ολυμπιακού Καρδίτσας για την κατανομή ωρών χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου Καρδίτσας

Επιστολή διαμαρτυρίας του Ολυμπιακού Καρδίτσας για την κατανομή ωρών χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου Καρδίτσας

Με την παρούσα δημοσίευση επιθυμούμε να κοινοποιήσουμε στους πολίτες της Καρδίτσας τους άδικους και ρατσιστικούς χειρισμούς του ΔΟΠΑΚ στο θέμα της κατανομής των ωρών προπόνησης του κλειστού γυμναστηρίου Καρδίτσας σε βάρος της γυναικείας, αλλά και της ανδρικής ομάδος καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Έχουμε ενημερώσει από την 8η Οκτωβρίου τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΚ για το σημαντικό αυτό θέμα, αλλά η επιδεικτική άγνοιά του μας οδήγησε στη δημοσιοποίηση του, μήπως και συγκινηθεί η υπό την εποπτεία της Δημοτικής Αρχής διοίκηση του αρμοδίου οργάνου και μας απαντήσει στην πρώτη επιστολή μας και την από 12ης Οκτωβρίου έγγραφη αίτησή μας για επίλυση του προβλήματος. Επιπλέον, για όσους γνωρίζουν τη σημασία διεξαγωγής των ωρών και ημερών προπονήσεων, το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού Καρδίτσας είναι αναγκασμένο να προπονείται την επομένη του αγώνα, Δευτέρα 20.00-21.30, την Τετάρτη 2.30-3.45 γεγονός που δυσκολεύει τις αθλήτριες τόσο εντός όσο και εκτός Καρδίτσας για να προσέλθουν εγκαίρως από την εργασία τους στην προπόνηση και το Σάββατο 11-12.

Σας παραθέτουμε προς γνώση των πολιτών της Καρδίτσας αυτούσια την επιστολή της καταγγελίας μας:

«Θέμα:Παραχώρηση κλειστού γυμναστηρίου

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση και την οξεία διαμαρτυρία μας απέναντι στο πνεύμα ιδιοτέλειας, αναλήθειας και πλεονεξίας που διέπει Συλλόγους της πόλης μας συμπαρασύροντας λόγω άγνοιας τη δημοτική αρχή σε αποφάσεις άδικες, ρατσιστικές και αντίθετες σε κάθε περίπτωση με το πνεύμα δικαιοσύνης που πρέπει να διέπει την Δημοτική Αρχή. Ευελπιστούμε να γίνουν άμεσα οι ανάλογες διορθωτικές κινήσεις.

Προσφάτως ορίστηκαν οι ώρες προπονήσεων στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας. Όπως γνωρίζετε ο Ολυμπιακός Καρδίτσας πέρα από το ανδρικό τμήμα μπάσκετ που έχει και αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑΘ σε περιφερειακό επίπεδο, έχει και τμήμα γυναικών το οποίο αγωνίζεται στη Β κατηγορία, ακριβώς ίδια κατηγορία με την ομάδα βόλεϊ του ΣΠΑΚ.

Η επίσημη κατηγορία που αγωνίζεται ο ΣΠΑΚ ονομάζεται σύμφωνα με την ομοσπονδία πετοσφαίρισης «Β’ Εθνική κατηγορία – Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών» και σας επισυνάπτουμε το επίσημο έγγραφο της ομοσπονδίας για του λόγου το αληθές, καθώς επίσης σας παρακαλούμε να το μελετήσετε με προσοχή.

Οι παράγοντες του ΣΠΑΚ ισχυρίζονται (και σας πείσανε) ότι χρειάζονται περισσότερες ώρες προπόνησης διότι αγωνίζονται σε «ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ», ενώ στην ουσία το πρωτάθλημα που αγωνίζεται ο ΣΠΑΚ είναι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ και συμμετέχουν ΜΟΝΟ ομάδες που ανήκουν στην ΕΣΠΕΚΕΛ, δηλαδή την αρμόδια Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδος, που είναι μία ένωση από τις δέκα που διεξάγεται το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας. Ο χαρακτηρισμός που έχει δώσει η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης «Εθνικό – Περιφερειακό Πρωτάθλημα» είναι από τη φύση του αντιφατικός καθώς ή είναι περιφερειακό ένα πρωτάθλημα ή εθνικό και καλύπτει όλη την Ελλάδα.

Στην ουσία του θέματος ο ΣΠΑΚ έχει πάρει 7ώρες και 45 λεπτά προπονήσεων στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ ο Ολυμπιακός Καρδίτσας που ανήκει στην αρμόδια για την Κεντρική Ελλάδα αρχή της ΕΣΚΑΘ και αγωνίζεται στην Α1 έχει μόνον 4 ώρες. Ο παραπλανητικός χαρακτηρισμός «Β’ Εθνική κατηγορία» είναι ο μισός τίτλος του πρωταθλήματος καθώς αποτελεί περιφερειακό πρωτάθλημα και ως εκ τούτου δε διαφέρει σε τίποτε από τις χιλιομετρικές αποστάσεις που κάνει ο Ολυμπιακός Καρδίτσας για να αγωνιστεί εν τω συνόλω. Εκτός αυτού το μπάσκετ είναι κατά πολύ μαζικότερο άθλημα του βόλεϊ, και κάτω από την κατηγορία που αγωνιζόμαστε υπάρχουν άλλες δύο κατηγορίες γεγονός που δε λάβατε καν υπόψιν, αλλά αρκεστήκατε στον τίτλο «Εθνική κατηγορία» όπως δηλώθηκε από το ΣΠΑΚ.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού αγωνίζεται και αυτή στη Β΄κατηγορία, μόνον που η ομοσπονδία τού μπάσκετ χαρακτηρίζει πολύ σωστά το πρωτάθλημα τοπικό και όχι εθνικό, διότι διεξάγεται σε περιφέρειες. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν το ανδρικό τμήμα του ΣΠΑΚ να έχει υπερδιπλάσιες ώρες προπόνησης στο κλειστό της πόλης μας από το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού, διότι διεξάγεται υπό τους ίδιους ακριβώς όρους και χαρακτηριστικά, παραπέμποντας ευθέως σε ρατσιστική αντιμετώπιση του τμήματος γυναικών του Ολυμπιακού και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος της δίκαιης και σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των πρωταθλημάτων κατανομής των ωρών προπόνησης των Αθλητικών Συλλόγων, καθώς είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε καταγγελία και νομικές ενέργειες πάραυτα.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας
Παρθένης Θεόδωρος           Τσούκας Νικήτας»

SHARE