Κώστας Αγοραστός: «Δώσαμε και κερδίσαμε εθνικές μάχες – Ζητάμε επαρκείς πόρους για...

Κώστας Αγοραστός: «Δώσαμε και κερδίσαμε εθνικές μάχες – Ζητάμε επαρκείς πόρους για την ομαλή λειτουργία των Περιφερειών»

Κώστας Αγοραστός: «Δώσαμε και κερδίσαμε εθνικές μάχες – Ζητάμε επαρκείς πόρους για την ομαλή λειτουργία των Περιφερειών»

«Επιζητούμε την ειλικρινή συνεργασία κι εδώ είναι η ιστορική, ανατρεπτική στιγμή να φέρουμε τα πάνω – κάτω και να επαναφέρουμε στη φυσιολογική σειρά την τοπική αυτοδιοίκηση». Τα παραπάνω επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στην 3η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.»Ποιά λοιπόν είναι η αυτοτέλεια όταν μας δίνετε λιγότερα και κάνουμε περισσότερα; Όταν μειώνονται οι εργαζόμενοι λόγω συνταξιοδότησης και δεν αναπληρώνονται από νέους, αλλά αναλαμβάνουμε διαρκώς περισσότερες αρμοδιότητες σε σχέση με το παρελθόν;Είμαστε οικονομικά, ποιοτικά, θεσμικά και αποτελεσματικά η πιο υγιής δομή στη χώρα κι αυτό το έχουμε αποδείξει. Πώς; Παράγοντας μεγαλύτερο έργο παρά τη μείωση των εσόδων μας κατά 60%. » είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών ο Πρόεδρος των Περιφερειαρχών, θέτοντας ως προτεραιότητα την ακηδεμόνευτη λειτουργία της αυτοδιοίκησης.Για το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις Περιφέρειες ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για εύλογες υποψίες προσπάθειας χειραγώγησης της αυτοδιοίκησης μέσω των οικονομικών της, ενώ ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.Αναφέρθηκε επίσης στο έργο που επιτελούν οι Περιφέρειες το οποίο συμπυκνώνεται στο τετράπτυχο «έργα, δράσεις, ενισχύσεις και αποτέλεσμα», ενώ υποστήριξε πως χρειάζεται άμεσα αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας με μείωση των συντελεστών φορολόγησης, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και μείωση των παραγωγικών συντελεστών όπως το ενεργειακό κόστος.Αναλυτικά η ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας: «Είμαστε εδώ, στη Λευκάδα, σε μία συνεδρίαση που μπορεί να αποδειχθεί ανατρεπτικά ιστορική, αν ο καθένας αναλάβει τις ευθύνες της θέσεώς του. Είμαστε εδώ και λέμε στο υπουργείο: τώρα κηρύξτε την οριοθέτηση των περιοχών που έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς.Η ιστορία εκδικείται και εκδικείται με τον χειρότερο τρόπο. Ο λαϊκισμός ενίοτε δαγκώνει το χέρι εκείνων που τον τάιζαν τόσα χρόνια. Γι» αυτό χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, ευθύνη, ειλικρίνεια, συνεργασία και σεβασμός. Εδώ είμαστε όλοι μία γροθιά και το έχουμε αποδείξει. Εδώ, αν δεν ήταν η αυτοδιοίκηση να αναλάβει πρώτη πρωτοβουλίες στο σεισμό, ακόμη θα είχαμε σεισμό.Εμείς σήμερα εδώ απαιτούμε δεν επαιτούμε και είμαστε περί Πάτρις και όχι περί πάρτης.Κύριε υπουργέ, προσερχόμαστε σ» αυτό το συνέδριο με βαθύτατο αίσθημα ευθύνης για τη χώρα, το συνάνθρωπο, την Ελληνίδα και τον Έλληνα. Με αίσθημα συνεργασίας και εφόδια την προηγούμενη θητεία μας. Σας σεβόμαστε, σας εκτιμούμε, ευχαριστούμε που έχετε διάλογο μαζί μας, είστε ο υπουργός που έχει ανοιχτές τις πόρτες, που μας σέβεται και συνεργάζεται μαζί μας.Όμως κύριε υπουργέ, μεταφέρετε και στα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης ότι υπάρχει μία εμμονική και αστεία διαδικασία για το ποιός θα πληρώνει τους εργαζόμενους των Περιφερειών. Το να παραδέχεται κανείς τα λάθη είναι ορισμένες φορές επιβεβλημένο και υγιές.

SHARE