“Παίρνει μπρος” η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

“Παίρνει μπρος” η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

“Παίρνει μπρος” η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

Πιάνει δουλειά η αρμόδια επιτροπή μετά από απόφαση Τσακαλώτου. Βασική αποστολή της η διερεύνηση των δεδομένων της αγοράς ακινήτων στη φορολογική περιφέρεια Αθηνών. Τα σενάρια και τα σφικτά χρονοδιαγράμματα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην περιφέρεια της Αθήνας, με τον χρόνο ωστόσο να πιέζει ασφυκτικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια την Τετάρτη, προβλέπει την ανάθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της «φορολογικής» περιφέρειας της Αθήνας σε αρμόδια επιτροπή.
Βασική «αποστολή» της επιτροπής – αριθμεί 11 μέλη – είναι η εμπεριστατωμένη και διεξοδική διερεύνηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που αφορούν στην αγορά ακινήτων των περιοχών  που ανήκουν στη «φορολογική» περιφέρεια Αθηνών.

Μόλις η μελέτη ολοκληρωθεί, τότε η επιτροπή θα πρέπει να πραγματοποιήσει τη σχετική εισήγηση προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ώστε να «πάρει μπρος» η διαδικασία καθορισμού των τιμών εκκίνησης και των συντελεστών αξίας τους.

Πληροφορίες θέλουν τους επιτελείς της πλατείας Συντάγματος να εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας οριζόντιας μείωσης έως και 25% των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Η αρμόδια επιτροπή θα πρέπει να έχει παραδώσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της και να προβεί στη σχετική εισήγησή της προς τον υπουργό Οικονομικών πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.