Πώς να κρατήσετε ζεστό το σπίτι χωρίς έξοδα!

Πώς να κρατήσετε ζεστό το σπίτι χωρίς έξοδα!

Πώς να κρατήσετε ζεστό το σπίτι χωρίς έξοδα!

Τα πρώτα κρύα άρχισαν και πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να διατηρήσουμε το σπίτι μας ζεστό με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα.
Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε ώστε να απολαύσετε μεγαλύτερη ζεστασιά στο σπίτι σας:
1) Στρώστε χαλιά ή μοκέτες στα πατώματα!
Τα χαλιά, ιδιαίτερα αν έχετε πλακάκι ή μάρμαρο στο σπίτι, θα εμποδίσουν την κρύα θερμοκρασία του πατώματος.
2) Σφραγίστε όλα τα σημεία που μπάζουν!
Ελέγξτε την εξώπορτα και τα παράθυρα για τυχόν χαραμάδες. Τοποθετείστε προστατευτικό αυτοκόλλητο ή αεροστοπ στην εξώπορτα για να εμποδίσετε την είσοδο του κρύου από το κενό. Κλείστε τυχόν χαραμάδες περιμετρικά στα παράθυρα με σιλικόνη για να μην διαφεύγει η ζέστη.
3) Εκμεταλλευτείτε τον ήλιο!
Κατά τις πρωινές ώρες, θα πρέπει να ανοίγετε τα παντζούρια και τις κουρτίνες και να σηκώνετε τις τέντες πάνω για να μπαίνει ήλιος στο σπίτι. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει σωστός αερισμός του σπιτιού, θα μπουν οι ζεστές αχτίδες του ήλιου στο σπίτι και θα μειωθεί η υγρασία.
4) Σφραγίστε το τζάκι όταν δεν το χρησιμοποιείτε!

Σε περίπτωση που έχετε τζάκι, τόσο το καπάκι της καπνοδόχου όσο και η πόρτα του τζακιού καλό θα ήταν να παραμένουν κλειστά τις ώρες που δεν το χρησιμοποιείτε ώστε να μην μπαίνει κρύος αέρας απ’ έξω.

5) Κλείστε τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε!

Αν έχετε κάποιο χώρο στο σπίτι σας που δεν τον χρησιμοποιείτε, απομονώστε τον και κλείστε τα σώματα στο χώρο αυτό. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείτε και χρήματα αλλά θα ζεσταθεί και το υπόλοιπο σπίτι σας πιο γρήγορα.

6) Μην ανεβοκατεβάζετε συνεχώς τον θερμοστάτη!

Οι συχνές αυξομειώσεις του θερμοστάτη αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας και συνεπώς το κόστος. Καλό θα ήταν, ακόμη και όταν λείπετε από το σπίτι, να διατηρείτε το θερμοστάτη σε σταθερή θερμοκρασία στους 18ο C.

7) Βάλτε πιο χοντρές κουρτίνες!

Κατά τους χειμερινούς μήνες τοποθετείστε μακριές και με βαρύ ύφασμα κουρτίνες για να εμποδίσουν τον κρύο αέρα να μπει μέσα στο σπίτι.

8) Μην τοποθετείτε αντικείμενα πάνω στα καλοριφέρ!

Αποφύγετε να βάζετε ρούχα ή αντικείμενα πάνω στα καλοριφέρ καθώς και έπιπλα πολύ κοντά σε αυτά διότι έτσι θα εμποδίσετε την κυκλοφορία του ζεστού αέρα.

9) Μειώστε τη χρήση των μηχανικών εξαερισμών!

Αποφύγετε, όσο αυτό είναι εφικτό, την αυξημένη χρήση του απορροφητήρα στην κουζίνα και του εξαεριστήρα στο WC. Ο λόγος είναι ότι οι μηχανισμοί αυτοί αντικαθιστούν τον ζεστό αέρα του σπιτιού με τον κρύο αέρα του εξωτερικού χώρου.

10) Εξαερώνετε συχνά τα καλοριφέρ!

 Καλό Χειμώνα!

SHARE