Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα

  Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα

  «Παραλύουν» σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της εικοσιτετράωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό του 2016 που συζητείται στη Βουλή και στις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

  Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, τονίζοντας ότι «μετά από εξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων η κυβέρνηση αθετώντας τις δεσμεύσεις της συνεχίζει την ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση».

  «Σε όλους εκείνους που επιμένουν να ρίχνουν στην πλάτη των ασθενέστερων τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων η απάντηση είναι μία: Αγώνας μέχρι να κερδίσουμε ότι χάσαμε και να αποτρέψουμε τα νέα καταστροφικά σχέδιά τους, για κοινωνία και οικονομία» αναφέρει.

  Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

  Η ΑΔΕΔΥ προβλέπει ότι με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση «θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων».

  Σημειώνει ακόμη ότι ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Όπως αναφέρει, είναι ένας ακόμα προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, την πρόνοια και την αυτοδιοίκηση».

  Στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Ως εκ τούτου οι δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας θα λειτουργούν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

  Δεμένα τα πλοία

  Σημειώνεται τέλος ότι στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, καταγγέλλοντας «τη διάλυση του ΝΑΤ, την κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, την αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, τον ευτελισμό των  συντάξεων, την οξυνόμενη και διογκούμενη ανεργία του κλάδου».

  Λόγω της απεργίας τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

  ΠΗΓΗwww.naftemporiki.gr
  SHARE