Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Ειδομένης

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ-ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 7-12/10-12 5-8 ΜΜ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ

Τους τελευταίους μήνες ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί το δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που ψάχνουν για μια ασφαλή γη γι αυτούς και τα παιδιά τους. Ιδιαίτερα οι γυναίκες και τα παιδιά, καλούνται να επιβιώσουν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες,  χωρίς μέτρα προστασίας και μέριμνας, τη στιγμή που διατρέχουν κίνδυνο για την ασφάλειά τους και από τα κυκλώματα δουλεμπορίας και σωματεμπορίας.

Οι πόλεμοι που μαίνονται στη γειτονιά μας, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι και στο μέλλον θα χτυπούν την πόρτα μας μόνο με τις καραβανιές των προσφύγων.

Η Ανατολική Μεσόγειος και οι χώρες που την περιβάλουν είναι το κέντρο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Στη κούρσα του ανταγωνισμού σημαντικό ρόλο παίζει ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του νερού Ταυτόχρονα η γεωστρατηγική θέση αυτής της περιοχής που ενώνει τρεις ηπείρους, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς αποτελεί πέρασμα των ενεργειακών οδών (υδρογονανθράκων, ηλεκτρικής ενέργειας κλπ.),  κόμβο συγκοινωνιακών οδών και υποδομών, αλλά και στρατιωτικών βάσεων (Σούδα- Ελλάδα, Κύπρος, Συρία).

Η επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Τουρκίας και των μοναρχιών του Κόλπου από το 2011 στη Συρία έχει αφήσει πίσω της 4.000.000 πρόσφυγες και 7.000.000 εκτοπισμένους από τα σπίτια και τις πόλεις τους. Τέσσερα χρόνια τώρα σπέρνει τον πόνο και τη δυστυχία.

Η απόφαση της Ρωσίας, που διαθέτει δύο στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, ενδιαφέρεται για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη χώρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, σε ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη της ΕΕ, να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία στις 30/9 εναντίον του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» και για τη στήριξη του Μπασάρ Αλ Ασαντ σηματοδοτεί την όξυνση των αντιθέσεων στην περιοχή.

Η κάλυψη, που παρέχει ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός του ΝΑΤΟ στην επικίνδυνη και τυχοδιωκτική ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, που επιχειρούσε στη Συρία στις 24 Νοέμβρη, δείχνει για άλλη μια φορά τον κίνδυνο της γενίκευσης του πολέμου, που εδώ και 5 χρόνια εκτυλίσσεται στη Συρία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει βαριές ευθύνες για την εξέλιξη, αφού συμπορεύεται μαζί με τις άλλες Νατοϊκές δυνάμεις στην όξυνση της αντιπαράθεσης. Είναι εκτεθειμένες όσες δυνάμεις και κόμματα εδώ και χρόνια κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό ότι το ΝΑΤΟ και η συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν τον οργανισμό είναι παράγοντες διασφάλισης της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Οι γυναίκες, ως φορείς της νέας ζωής χρειάζεται να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δε δεχόμαστε τα παιδιά μας να γίνουν κρέας στα κανόνια των εκμεταλλευτών του λαού, για τα συμφέροντα τους ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών κλπ. που τα υπηρετούν, για το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών.

Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ) εκφράζουμε έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες.

Καλούμε κάθε γυναίκα της Καρδίτσας να παλέψει:

Για  να απομονώσουμε το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται και να απαιτήσουμε :

– Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Καμία συμμετοχή των χωρών μας  σ’ αυτές.

– Να καταργηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.

–  Όχι στα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.

– Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά, τα σημεία εισόδου, στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

– Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας. Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή – ταυτοποίηση, στέγαση – σίτιση – περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά  τους.

Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας και ο σύλλογος Γυναικών Καλλίθηρου (Σέκλιζας) μαζεύουν τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες της Ειδομένης, από Δευτέρα 7 Δεκέμβρη ως την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 5-8 το απόγευμα στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Πλαστήρα και Αβέρωφ τα οποία θα παραδοθούν την Κυριακή στις 13 /12 στους πρόσφυγες.

Παρακαλούμε οι προσφορές να περιλαμβάνουν:

ΦΑΡΜΑΚΑ: αντιβιοτικά-αντιπυρετικά-αντιαλλεργικά.

ΤΡΟΦΙΜΑ: νερά-χυμούς-κρουασάν-μπισκότα (χωρίς γέμιση)-φρυγανιές-γάλατα μακράς διάρκειας (όχι εβαπορέ)

 ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: Πάνες-σερβιέτες-σαπούνια-αντισηπτικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΚΛΕΟΠΤΡΑ ΖΟΥΚΑ 6970914542