1ο Ενημερωτικό της Ενωτικής Δράσης για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

1ο Ενημερωτικό της Ενωτικής Δράσης για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Μετά τις εκλογές, και μέχρι να συγκροτηθεί το νέο προεδρείο του Συλλόγου, λειτουργούμε με ευθύνη του προεδρεύοντος Θεολόγη Στέφανου και της πλειοψηφούσας παράταξης (ΔΑΚΕ). Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για τα θέματα που συζητούνται στο Δ.Σ., όπως κάναμε και μέχρι τώρα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρία (3) Δ.Σ.

 

Στη συνεδρίαση της 16-11-15, συζητήσαμε τα:

 • Συγκρότηση προεδρείου:

ΔΑΚΕ: πρότεινε, αναλογικό, αντιπροσωπευτικό, διαπαραταξιακό προεδρείο. ΔΗ.ΣΥ:  είχε ταυτόσημη θέση με την ΔΑΚΕ.

ΑΓΩΝ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: θεωρώντας πως το προεδρείο έχει απλά συντονιστικό ρόλο, συμφώνησε με την παραπάνω πρόταση, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:  Εμείς, επειδή δεν θεωρούμε διεκπεραιωτικό το ρόλο του προεδρείου αλλά ουσιαστικό, προτείναμε προγραμματική συμφωνία. Επειδή όμως δεν υπάρχει, δηλώσαμε πως δεν θα συμμετέχουμε στο προεδρείο, δεσμευόμενοι όμως ότι δεν θα καταψηφίσουμε, παρόλο που όταν εμείς είχαμε βρεθεί στην ίδια θέση δεν κρατήθηκε ανάλογη στάση.

Μετά τις τοποθετήσεις, δεν κατατέθηκε καμία πρόταση προς ψήφιση και το θέμα παραπέμφθηκε στο επόμενο Δ.Σ.

 • Πρόσκληση του Συλλόγου Αιμοδοτών Καρδίτσας.

Αποφασίστηκε να εκπροσωπηθεί ο Σύλλογός μας, από τους συναδέλφους Τσιτσιμπή και Χριστοφοράκη.

 • Πολυτεχνείο 2015-12-03

Προτάθηκε να βγει ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά  θεωρήθηκε πως καλυπτόμαστε από τις ανακοινώσεις της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στη συνεδρίαση της 23-11-15, συζητήσαμε τα:

 • Μείωση συνδρομής για αναπληρωτές.

Μετά από την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για μείωση της συνδρομής στους αναπληρωτές στο μισό (12 προς ΔΟΕ + 3 προς ΑΔΕΔΥ), έγινε πρόταση από την Ενωτική Δράση να επιστραφούν 15 ευρώ στους αναπληρωτές και μόνο για φέτος να μην κρατήσει καθόλου ποσοστό ο Σύλλογός μας. Η απόφαση πέρασε ομόφωνα.

 • Συγκρότηση προεδρείου.

Οι παρατάξεις παρέμειναν στις θέσεις τους. Απλώς η  ΔΗ.ΣΥ συμπλήρωσε την θέση της με την προϋπόθεση της συμμετοχής όλων. Ως εκ τούτου το θέμα παραπέμφθηκε στο επόμενο Δ.Σ.

 • Συμμετοχή στις δράσεις στήριξης των προσφύγων-μεταναστών.

Μετά από πρόταση της Ενωτικής Δράσης αποφασίστηκε, ομόφωνα, να προτείνουμε στις σχολικές μονάδες του νομού μας την συγκέντρωση τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού, συμμετέχοντας στις δράσεις και των άλλων φορέων για το παραπάνω θέμα.

 • Κτηριακό Ειδικού Σχολείου.

Έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα και εστιάστηκε στις πληροφορίες ότι ο Δήμος προκρίνει απλά την κατασκευή δύο αιθουσών. Αποφασίστηκε, ομόφωνα, μετά από πρότασή μας, να καλέσουμε ξανά συνάντηση των φορέων ειδικής αγωγής, την Τετάρτη  25-11-15 και να συζητήσουμε το θέμα.

Στη συνεδρίαση της 30-11-15, συζητήσαμε τα:

 • Κτηριακό Ειδικού Σχολείου.

Αφού επικαιροποιήθηκε η πρόταση των φορέων ειδικής αγωγής για την αναγκαιότητα ενός σύγχρονου και λειτουργικού σχολείου, κλείστηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο, στις 2-12-15, για να συνεξετάσουμε το ζήτημα.

 • Απεργία 3-12-15.

Προτάθηκε σχέδιο ανακοίνωσης-κάλεσμα από τον προεδρεύοντα Θεολόγη Στέφανο, σχετικά με την απεργία της 3-12-15. Αφού συζητήθηκε, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία και στάλθηκε στα σχολεία. Εμείς διαφωνήσαμε, επειδή δεν συμπεριλήφθηκε κριτική και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

 • Συγκρότηση προεδρείου.

Οι θέσεις των παρατάξεων παρέμειναν ίδιες. Η ΔΑΚΕ κατέθεσε πρόταση, τον συνάδελφο Βάιο Κουτή, για την θέση του Προέδρου. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, υπήρξαν 4 ναι και 5 λευκά. Ως εκ τούτου η διαδικασία δεν συνεχίστηκε για τις υπόλοιπες θέσεις και μεταφέρεται στην επόμενη συνεδρίαση.

 • Διάφορα.

Κάναμε πρόταση και έγινε ομόφωνα αποδεκτή, για να γίνει παρέμβαση προς τους διευθυντές/ριες και προϊσταμένους/ες των σχολείων, να ενημερώνουν τους συλλόγους διδασκόντων για όλες τις ανακοινώσεις του Δ.Σ., τις ανακοινώσεις των παρατάξεων καθώς και των αιρετών του Συλλόγου μας.

Επίσης προτείναμε να γίνει παρέμβαση προς τους Σχολικούς Συμβούλους και από κοινού συντονισμένες ενέργειες προς το Υπουργείο, για το θέμα των περιπάτων. Θεωρούμε αδιανόητο να είναι νόμιμοι οι περίπατοι στην δευτεροβάθμια (Γ2/13324/7-2-2006/ΥΠΕΠΘ) και «παράνομοι» στην πρωτοβάθμια.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με το Δήμαρχο Καρδίτσας για το θέμα του κτηριακού του Ειδικού Σχολείου, για την οποία θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση αφού πρώτα συζητηθεί το θέμα και εκτιμηθεί η κατάσταση στην επόμενη συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου.

Η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα στις 18:30.

Θα θέλαμε με την ευκαιρία να επισημάνουμε πως στην δύσκολη αυτή περίοδο που άνοιξε το ασφαλιστικό, το μισθολόγιο, ο λεγόμενος διάλογος για την εκπαίδευση, η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και τόσων άλλων, η «αποτελεσματικότητα» των 24ωρων είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες. Εκτιμούμε πως  η συμμετοχή,  η συζήτηση και η δράση του κάθε συναδέλφου και όλων μαζί, θα καθορίσει τις εξελίξεις. Μόνο από κοινού  μπορούμε να αισιοδοξούμε για κάτι καλύτερο.

Για την Ενωτική Δράση οι εκπρόσωποι στο ΔΣ

Τάσος Γκαραγκάνης, Ηλίας Παπασακελλαρίου, Γιώργος Τσιτσιμπής

SHARE