Αποχή από τα γήπεδα αποφάσισαν οι ποδοσφαιριστές

Αποχή από τα γήπεδα αποφάσισαν οι ποδοσφαιριστές

Αποχή από τα γήπεδα αποφάσισαν οι ποδοσφαιριστές

Ρολά ετοιμάζονται να «κατεβάσουν» οι ποδοσφαιριστές καθώς μέσω του ΠΣΑΠ ανακοίνωσαν αποχή διαρκείας από τα γήπεδααρχής γενομένης από τα ματς της 3ης αγωνιστικής του κυπέλλου που έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 15-17 Δεκεμβρίου.

Ο λόγος είναι η μη λειτουργία του Εγγυητικού Ταμείου αρωγής, που είχε συμφωνηθεί πριν από δύο χρόνια με την ΕΠΟ και τις δύο Λίγκες (Σούπερ Λίγκα και Φούτμπολ Λιγκ) για να αποτελέσει «ασπίδα» για τους ποδοσφαιριστές που «έμειναν στο δρόμο» λόγω της «διάλυσης» επαγγελματικών ομάδων, όπως ο ΟΦΗ, η Νίκη Βόλου και ο Πανηλειακός.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι εργαζόμενοι των 491 ευρώ, όπως ισχύει για τη μεγάλη πλειοψηφία τους, ξεπέρασαν τα όρια της ανοχής και της υπομονής τους, καθώς, κουράστηκαν να ακούν υποσχέσεις για την τήρηση όσων, γραπτά, συμφωνήθηκαν για την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, το οποίο θα χρησιμεύσει για την μερική αποζημίωση των ποδοσφαιριστών των ομάδων που, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, πέφτουν από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με συνέπεια να μένουν εκτεθειμένοι αυτοί και οι οικογένειές τους, καθώς, χάνουν πλέον τα δεδουλευμένα χρήματα τα οποία προβλέπονται από τα συμβόλαιά τους.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Super League και η Football League δεσμεύθηκαν, με την υπογραφή των Μνημονίων Κατανόησης, πριν από 2 χρόνια, να συμβάλλουν οικονομικά για τη δημιουργία του αποθεματικού του Εγγυητικού αυτού Ταμείου, αλλά, αδιαφορούν […] Και πλέον φθάνουμε στο σημείο της αντίδρασης, μετά από την απόφαση των ποδοσφαιριστών, προς τους οποίους ο Π.Σ.Α.Π. είναι αλληλέγγυος […] Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα απέχουν επ’ αόριστον από τις αγωνιστικές δραστηριότητες τους, αρχής γενομένης από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2015 και στη συνέχεια από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League.

Δεν έχουν άλλο τρόπο ώστε να προφυλάξουν την επαγγελματική, οικονομική, αθλητική και υλική υπόστασή τους. Η κοινή γνώμη εξέφρασε τη συμπάθεια και την κατανόησή της, για τους συναδέλφους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, ξαφνικά έμειναν στο δρόμο ενώ αγωνίζονταν σε ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πανηλειακό. Δεν ζητούν οι ποδοσφαιριστές τίποτα περισσότερο από την ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής, ο οποίος κοινά έχει συμφωνηθεί. Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν. Δεν θέλουν να πάρουν τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούνται για να μην είναι, πάντα, τα θύματα εκείνοι και οι οικογένειές τους».

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE