Παρουσίαση βιβλίου με μαντινάδες

Παρουσίαση βιβλίου με μαντινάδες

Παρουσίαση βιβλίου με μαντινάδες

« Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ” όνομά σου»
«Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ” όνομά σου» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου με μαντινάδες του συγγραφέα, ερευνητή και δασκάλου κρητικών χορών Γιάννη Μεγαλακάκη. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο κοινό της Καρδίτσας την ερχόμενη Κυριακή 13/12 στις 12.30 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Domotel Arni (στον ημιόροφο).
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Κρητών Ν.Καρδίτσας και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας.
Ομιλήτριες θα είναι οι κ.κ. Μαρία Τσουρή – Καραμπινά, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Κρητών Ν.Καρδίτσας και Ανδρονίκη Παπαδάκη, Εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών Ν.Καρδίτσας.
Τα κείμενα θα επιμεληθεί η κ. Έλλη Μαργαρίτη – Σουλαδάκη , φιλόλογος και γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Ν.Καρδίτσας.
Επίσης για το έργο του θα μιλήσει ο συγγραφέας Γιάννης Μεγαλακάκης.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος των Πολιτιστικών Συλλόγων Ν.Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος ενώ παρουσιάζει και συντονίζει η κ. Τζένη Σουλτανιά, Δημοσιογράφος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η μαντινάδα λέει ο Νίκος Καζαντζάκης είναι μια κραυγή που αφήνει μια ψυχή αρρενωπή αλλά εξαιρετικά ευαίσθητη: Η κρητική ψυχή.
«Γράφω μαντινάδες, στίχους και τραγούδια για να βρίσκουν φωλιά οι σκέψεις μου» σημειώνει ο Γιάννης Μεγαλακάκης ο οποίος παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο του με μαντινάδες με τίτλο «Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ” όνομά σου»
Διαβάζοντας το βιβλίο ο αναγνώστης αφήνεται στα αυθεντικά αισθήματα της κρητικής ψυχής.
Η μαντινάδα γεννάται για να εκφράσει την υπερβολή σε όλα, για να νιώσει κανείς την απλότητα αλλά και το μεγαλείο της ζωής.
Η εικονογράφηση του βιβλίου, αλλά και η όλη έκδοση, χαρακτηρίζονται από υψηλού επιπέδου αισθητική , η οποία καθιστά το έργο ιδιαίτερα ελκυστικό.
Το βιβλίο προλογίζει ο ηθοποιός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης Μιχάλης Αεράκης.

SHARE