Τιμητική Εκδήλωση για τα 97 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Τιμητική Εκδήλωση για τα 97 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Τιμητική Εκδήλωση για τα 97 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Καρδίτσας του ΚΚΕ, τιμώντας την ιστορική διαδρομή και την συμβολή   του κόμματος στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος στην περιοχή μας, οργάνωσαν αφιερωματική εκδήλωση τη Δευτέρα 7 Δεκέμβρη στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ.

Ο  γραμματέας της ΤΕ πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ  Μαρίνος Μακρής, στην ομιλία του μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Συμπληρώνονται φέτος 97 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Ολόκληρος ο 20ος αιώνας σημαδεύτηκε από γεγονότα μεγάλης ιστορικής σημασίας. Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο ακούραστος οργανωτής της εργατικής – λαϊκής πάλης. Δεν υπάρχει δικαίωμα του λαού, που να μη βρήκε στο πρόσωπο και τη δράση του ΚΚΕ τον πιο αποφασιστικό υπερασπιστή. Αυτό συμβαίνει και σήμερα που ο πόλεμος, η προσφυγιά πληγώνουν την γειτονιά μας, η καπιταλιστική κρίση και οι αντιλαϊκές πολιτικές ρήμαξε τις ζωές μας.» Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, απηύθυνε κάλεσμα «συμπόρευσης με το ΚΚΕ και ενίσχυσης της λαϊκής συμμαχίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανοίγοντας τον δρόμο για βαθύτερες αλλαγές»

Στη συνέχεια έγινε αναφορά σε ιστορικά γεγονότα της περιόδου  στα οποία αποτυπώθηκε η προσφορά του Κόμματος και των στελεχών του στο νομό Καρδίτσας.

Το αφιέρωμα ξεκίνησε από τις αρχές του 20ου αιώνα με αναφορά στους μεγάλους αγροτικούς αγώνες των κολίγων της Καρδίτσας, την ίδρυση του εργατικού κέντρου το 1935, τα πρώτα αγωνιστικά βήματα της εργατικής τάξης στην Καρδίτσα, τους αγώνες και τις διώξεις των ηρωικών εκείνων πρώτων κομμουνιστών της περιοχής. Συνέχισε μες τις μεγάλες στιγμές της εθνικής αντίστασης, που η Καρδίτσα είχε μαζική συμμετοχή στις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, τις μάχες, τους νεκρούς, την απελευθέρωση, τις διώξεις και τις δολοφονίες των κομμουνιστών από τις παρακρατικές συμμορίες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην μεγαλειώδη  συμμετοχή της περιοχής στον τρίχρονο αγώνα του ΔΣΕ που η Καρδίτσα έδωσε τα καλύτερα παιδιά της.  Πέρασε στους αγώνες της μετεμφυλιακής περιόδου,  του 50- ‘60 και έκλεισε με την μεταπολιτευτική παρουσία και δράση του κόμματος στην περιοχή.

Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε από προβολή ανάλογου  φωτογραφικού  υλικού.

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ 97 ΧΡΟΝΙΑ 001

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ 97 ΧΡΟΝΙΑ 003

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ 97 ΧΡΟΝΙΑ 004

SHARE