Κάλεσμα για… applications από το Δημόσιο

Κάλεσμα για… applications από το Δημόσιο

Κάλεσμα για… applications  από το Δημόσιο
Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Χριστόφορο Βερναρδάκη, απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται στις καινοτόμες εφαρμογές που βασίζονται στις νέες τεχνολογίες, τους οποίους καλεί να συνδεθούν (και επαγγελματικά) με την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της δημόσιας μηχανής.
Σε συνεργασία με άλλα δύο υπουργεία (Παιδείας και Ανάπτυξης) αλλά και τον Ιδιωτικό Τομέα μέσω συνδεδεμένων εταιριών, διοργανώνει τον πρώτο διαγωνισμό «I.T.4 Gov», με στόχο την ανάδειξη-πιστοποίηση-αξιοποίηση-επιβράβευση αυτών των καινοτόμωνεφαρμογών. Παρέχοντας μάλιστα τη δυνατότητα στους «νικητές» να»πουλήσουν» την εφαρμογή τους στο Δημόσιο, ή συμβάλλοντας στησύνδεσή τους με επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίνας Μάνη για το euro2day.gr, ο διαγωνισμός θα είναι δίμηνης διάρκειας(σ.σ. η επίσημη πρόσκληση θα ανακοινωθεί σήμερα ή
αύριο) και τα αποτελέσματά του θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαρτίου. Μέσα από τον διαγωνισμό θα αναζητηθούν καινοτόμες υπηρεσίες που δεν διατίθενται ήδη στην αγορά στα πεδία: πρώτον, δόμησης νέων εναλλακτικών μοντέλων απλούστευσης διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση και, δεύτερον, αποτελεσματικών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Το ζητούμενο είναι να προσφέρουν πρωτοπόρες λύσεις με παροχή αξιοποιήσιμων υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις.
Για παρά δειγμα, σχέσεις κράτους–πολίτη, διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης, διαδικασίες εσωτερικής επικοινωνίας και εργασιών (Back office), αξιοποίηση διαθέσιμων ανοιχτών δεδομένων για την προσφορά Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας ή βελτίωση υφιστάμενων υπηρεσιών. Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν πρόταση (ή προτάσεις) που να αφορά στιςκατηγορίες:
  • Διαδικτυακή εφαρμογή (web application)
  • Εφαρμογήκινητού (mobile application)
  • Διαδικτυακή Υπηρεσία (webservice).
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συμμετοχή στον διαγωνισμό θα είναι ανοικτή και θα απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα (είτεμεμονωμένα, είτε ανά ομάδες) και σε νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Σε πρώτη φάση, θα επιλεγούν από Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων οι καλύτερες ιδέες, ενώ στους τρεις πρώτους
«νικητές» θα δοθεί η δυνατότητα (εάν επιθυμούν) να «πουλήσουν» την εφαρμογή τους στο Δημόσιο-πέραν του χρηματικού ποσού (έως10.000 ευρώ) που θα λάβουν.
ΠΗΓΗportal.tee.gr
SHARE