Καταψήφισε τον Προϋπολογισμό ο Τσιάρας

Καταψήφισε τον Προϋπολογισμό ο Τσιάρας

Καταψήφισε τον Προϋπολογισμό ο Τσιάρας

Καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2016, όπως αυτός κατατέθηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α./ΑΝ.ΕΛ., ο βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, στην ψηφοφορία του Σαββάτου.
Αιτιολογώντας την απόφασή του αυτή νωρίτερα την ίδια μέρα μιλώντας στην ολομέλεια, ο βουλευτής Καρδίτσας τόνισε, πως: «Ακόμη και σήμερα, σε μια εποχή ιδιαιτέρων, ειδικών, συνθηκών, η συζήτηση του προϋπολογισμού αναλώνεται σε μια απλοϊκή διαδικασία καταγραφής εσόδων και εξόδων. Δεν κατανοούμε, πως η πραγματικότητα στην εθνική οικονομία, με τις τράπεζες ακόμα και σήμερα ουσιαστικά κλειστές λόγω των capital controls, υπαγορεύει μια εντελώς διαφορετική λογική και μια εντελώς διαφορετική πρωτοβουλία από την πλευρά της Κυβέρνησης». Όπως επεσήμανε, «η Κυβέρνηση όλη αυτήν την περίοδο, αντί ουσιαστικά να αναλάβει την ευθύνη της, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στη χώρα, το μόνο το οποίο προσπαθεί να κάνει είναι μια μετατόπιση ευθυνών στους προηγούμενους.
Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε, ωστόσο, πως: «Όσο κι αν γίνεται προσπάθεια από κάποιους είτε να μετατοπίσουν ευθύνες είτε να πείσουν για το καινούργιο –όπως θέλουν να λένε- η πραγματικότητα καταγράφεται εντελώς διαφορετική σε σχέση με αυτό το οποίο επιχειρείται. Διότι Υπουργοί, οι οποίοι ξεχνάνε να δηλώσουν στο «πόθεν έσχες» τους κάποια εκατομμύρια, ακίνητα ή μετοχές προφανώς και δεν δείχνουν τον σωστό δρόμο στην κοινωνία. Όταν Υπουργοί μιας κυβέρνησης, που πορεύτηκε ως αντιπολίτευση με σημαία το αντιμνημονιακό μέτωπο, φτάνουν στο σημείο να εγκαλούν τους προηγούμενους, γιατί δεν τήρησαν με τον τρόπο που θα έπρεπε το μνημόνιο, όλα αυτά οδηγούν στην επανάληψη μιας κακής πρακτικής από την ίδια την πολιτική, από το ίδιο πολιτικό σύστημα, που τόσο πολύ πλήρωσε η πατρίδα κατά το παρελθόν».
Ο πρώην υφυπουργός δεν παρέλειψε να σχολιάσει την «άκομψη» προσπάθεια της κυβέρνησης να πετύχει πολιτική συναίνεση από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, σημειώνοντας, «πως συναίνεση α λα καρτ δεν μπορεί να υπάρξει. Συναίνεση, η οποία να επιμερίζεται σε συγκεκριμένα ζητήματα από τη μια πλευρά ή να ανακαλύπτεται ως αναγκαιότητα, όταν απειλείται η κυβερνητική πλειοψηφία, προφανώς δεν μπορεί να έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα». Υπενθύμισε, πως ο ίδιος είχε κατά καιρούς υποστηρίξει: «πως το πολιτικό σύστημα έπρεπε να συνεννοηθεί σε προηγούμενο χρόνο. Και οι παρατάξεις, τα πολιτικά κόμματα, είχαν πολλές ευκαιρίες νωρίτερα και να συνεννοηθούν και να εκπέμψουν ένα σταθερό πολιτικό μήνυμα προς την κοινωνία, ώστε να μπορέσουν επιτέλους να στηρίξουν την πατρίδα μας και τις επόμενες γενιές σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη προσπάθεια. Έπρεπε να φτάσουμε στον περασμένο Ιούλιο για να ανακαλύψουν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των ΑΝ.ΕΛ. την δύσκολη πραγματικότητα, αλλά και αυτό το μάθημα δεν ήταν αρκετό για τον Πρωθυπουργό για ξεφύγει από την μικροπολιτική τακτική του στο ζήτημα της εθνικής συνεννόησης».
Ο κ. Τσιάρας έκλεισε την ομιλία του, κάνοντας αναφορά στα θέματα της οικονομίας. «Όσο ο ιδιωτικός τομέας και η επιχειρηματικότητα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «δεν ενισχύονται από συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες της σημερινής Κυβέρνησης, τόσο αυξάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο κίνδυνος, η οικονομία μας ουσιαστικά να σταματήσει να λειτουργεί. Είναι, επομένως, η στιγμή που πρέπει η Κυβέρνηση να αναλάβει τη δική της ευθύνη απέναντι σε μια διαδικασία που δείχνει αλυσιτελής, με πολύ αρνητικές εξελίξεις, τις οποίες όλοι θέλουμε –και εύχομαι- να αποφύγουμε. Είναι νομίζω το χρέος που έχουμε όλοι μας και απέναντι στην πατρίδα, αλλά και απέναντι στις επόμενες γενιές».

SHARE