Αλεξιάδης: Δεν μίλησα για αναδρομικό φόρο, επιβολή προστίμου για τις αποδείξεις

Αλεξιάδης: Δεν μίλησα για αναδρομικό φόρο, επιβολή προστίμου για τις αποδείξεις

Αλεξιάδης: Δεν μίλησα για αναδρομικό φόρο, επιβολή προστίμου για τις αποδείξεις

Διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ότι μίλησε για αναδρομικό φόρο στα εισοδήματα του 2015 και την επιβολή προστίμου σε όσους δεν συγκέντρωσαν αποδείξεις φέτος, μιλώντας το πρωί στο  MEGA.

Δεν είπα ποτέ ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι για το 2015. Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει φόρος σε όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις για τα φετινά εισοδήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα βάζαμε πρόστιμο 22% στον κόσμο, δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο υπουργός εξήγησε ότι υπάρχει κενό νόμου, καθώς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 έπρεπε να λυθεί νομoθετικά το τι γίνεται με τις αποδείξεις που πρέπει να μαζεύει ο κόσμος για το 2015, κάτι που δεν έγινε.

Προκειμένου να καλυφθεί το κενό νόμου που υπήρχε, όπως είπε, ετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες και ήρθε σαν πρόταση το να υπάρχει μια νομοτεχνική βελτίωση-ρύθμιση.

«Δεν θα πηγαίναμε τον Δεκέμβριο του 2015 να βάλουμε φόρο 22% στον κόσμο για τις αποδείξεις. Νομοτεχνικά θα λύναμε το θέμα,» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Ερωτηθείς, ωστόσο, τι θα προέβλεπε αυτή η νομοτεχνική ρύθμιση δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Ο κ. Αλεξιάδης απέδωσε τα περί αναδρομικής φορολόγησης εκ νέου σε παραπληροφόρηση, λέγοντας: «Δεν είπα ποτέ, και υπάρχει το βίντεο ευτυχώς, ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι το 2015. Μου αποδόθηκε αυτή η δήλωση και είναι ψέματα. Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει φόρος, αν δεν μαζέψουμε τις αποδείξεις για το 2015 κι αυτό που μου αποδόθηκε είναι ψέματα».

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE