Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας για τις Εκλογές...

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας για τις Εκλογές 12 και 13 Δεκέμβρη

Συνάδελφε,

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι μπορεί να άλλαξε ο μηχανοδηγός στο κυβερνητικό τιμόνι (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), το τρένο όμως έχει τον ίδιο προορισμό, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτόν των αντιλαϊκών μέτρων που φορτώνονται συνέχεια στις πλάτες μας για να θησαυρίζουν οι καπιταλιστές.

Στα ήδη δυσβάστακτα βάρη από τα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων έρχονται να προστεθούν κι άλλα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΝΛ πήρε την σκυτάλη για να ολοκληρώσει την βρώμικη δουλειά που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενοι. Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, μας καταδικάζουν στην δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, κατακρεουργούν τις συντάξεις κύριες και επικουρικές, καταργούν το ΕΚΑΣ, επιβάλλουν τους άθλιους μισθούς των 586€ και 511€, απελευθερώνουν τις απολύσεις, διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στην μαύρη ανεργία.

Σκέψου πως ότι κατακτήσαμε, κανείς δεν μας το χάρισε. Το κερδίσαμε μέσα από την πάλη μας. Σκέψου ότι όσο το Συνδικάτο ήταν μαζικό-ισχυρό-δυνατό έβαζε εμπόδια, αντιπάλευε αυτούς τους σχεδιασμός.

Μην υποκύπτεις στο φόβο και την τρομοκρατία που καλλιεργούν οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους. Το κάνουν για να σε απομονώσουν και να μπορούν ανενόχλητα να σε εκμεταλλεύονται.

Απέναντι στα σχέδια των μεγαλοεργοδοτών η λύση είναι μία. Όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, να αντεπιτεθούμε σε αυτούς που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Μην περιμένεις από άλλους να σου λύσουν το πρόβλημα. Εσύ πρέπει να αγωνιστείς, ο αγώνας δεν είναι εργολαβία να τον αναθέσεις αλλού. Η εμπειρία λέει ότι μέσα από τη μαζική συμμετοχή και δράση, οργανωμένα, καταφέρνουμε να έχουμε αποτελέσματα.

Το Συνδικάτο παρά τις δυσκολίες, τα πλήγματα που έχει υποστεί ο κλάδος, είναι όρθιο, παρεμβαίνει για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους, όπως για την ανεργία, το ασφαλιστικό, το μεροκάματο κ.ά. Συνέβαλε για την επιτυχία των γενικότερων ταξικών αγώνων στις πανεργατικές απεργίες κ.ά. Αγώνες, που συνέβαλαν στην καθυστέρηση των αντιλαϊκών μέτρων για χρόνια, που δυσκολεύουν την υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής.

Δώσε δύναμη με την ψήφο σου στις εκλογές του Συνδικάτου για να διεκδικήσουμε:

►   Μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Να διεκδικήσουμε την επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα επίπεδα του 2009.

►   Να ανοίξουν έργα που έχουν ανάγκη οι εργάτες (εργατικές κατοικίες, σχολεία, νοσοκομεία, αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, 5η Μονάδα, Πανεπιστημιούπολη, Μετεγκαταστάσεις κ.α.)

►   Διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων για να συνταξιοδοτηθούν οι συνάδελφοι που λόγω της ανεργίας δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα.

►   Να αντιπαλέψουμε τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν στο ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας αλλά και των απαραίτητων ενσήμων για τη συνταξιοδότηση.

Γίνε η φωνή του Συνδικάτου.

Κινητοποίησε τους συναδέλφους που γνωρίζεις, τους άνεργους οικοδόμους που ξέρεις. Και εδώ θα αποδείξουμε την δύναμή μας. Είναι υπόθεση όλων μας. Η αποχή είναι συνενοχή.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Σάββατο 12/12/2015 ώρες 11:00 πμ-17:30πμ και Κυριακή 13/12/2015 12:00πμ-17:00μμ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

SHARE