Ευχαριστήρια ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες

Νοιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση, να ευχαριστήσουμε όλες και όλους, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, νέους και μεγαλύτερους και ιδιαίτερα τα παιδιά από όλα τα σχολεία της πόλης -νήπια, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια- που με την αλληλέγγυα στάση τους και την ενεργοποίησή τους συνέβαλλαν στο να μαζευτούν εκατοντάδες είδη πρώτης ανάγκης, για τους πρόσφυγες. (Εικόνες 1 & 2).

Με ιδιαίτερη χαρά δεχόμασταν καθημερινά κούτες από σχολεία της πόλης, έπειτα από πρωτοβουλίες μαθητών.

Αυτό μας δίνει ελπίδα, ότι παρόλο που ζούμε σε εποχή κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, ηθικής και πολιτικής, νέα παιδιά δείχνουν το παράδειγμα, μέσα από πράξεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Σας ευχαριστούμε, και σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η διάθεση των προϊόντων, οπότε και θα σταματήσουμε προς το παρόν τη συλλογή αυτών.

Οι εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα είναι ραγδαίες, μετά και  την αυταρχική εκκένωση των συνόρων (Ειδομένη) από τους μετανάστες και την αντι-προσφυγική Ευρωπαϊκή πολιτική μετατροπής της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών. Η συμμετοχή και της δικής μας κυβέρνησης στις τελευταίες αυτές εξελίξεις, είναι δείγμα της αυταρχικοποίησης με την οποία θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα από εδώ και πέρα.

Η εντατικοποίηση του πολέμου στην περιοχή της μέσης Ανατολής από την πλευρά των ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία θα οδηγούν όλο και περισσότερο κόσμο στο δρόμο της προσφυγιάς και της εξαθλίωσης. Υποχρέωση όλων μας η αλληλεγγύη και ο αγώνας για σταμάτημα του πολέμου.

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης στο προσφυγικό πρόβλημα θα συνεχιστούν, με ημερίδα- συζήτηση, συναυλία, συγκέντρωση κά.

Προσφυγικό (1)

Προσφυγικό (2)

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΤ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,  ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

SHARE