Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας

Ο Αλέξης Τσίπρας προς τους Θεσσαλούς βουλευτές: “Σταθερότητα, Ανάπτυξη, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη, Δημοκρατία, Ασφάλεια και Εθνική Αξιοπρέπεια είναι οι στόχοι μας. Βήμα – βήμα βγαίνουμε απο την κρίση και μπαίνουμε στην ανάπτυξη απο το 2016”.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους Βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας, την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό, συντροφικό και φιλικό κλίμα με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που αφορούν στους τέσσερις Νομούς.

Την Καρδίτσα εκπροσώπησε η βουλευτής  κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, η οποία ενημέρωσε τον  Πρωθυπουργό για θέματα του αγροτικού τομέα, της ασφάλισης των αγροτών, της υγείας, της παιδείας και των υποδομών, που αποτελουν προτεραιότητα για το Νομό.

Ειδικότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τα παρακάτω θέματα:

1) Την ανάγκη να μην αυξηθούν υπέρμετρα οι εισφορές των αγροτών στον ΟΓΑ.

2) Την αποφασιστική στήριξη του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων, την             αξιοποίηση του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος Κάρδίτσας και του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων καθώς και  την ουσιαστική ενίσχυση των άνεργων νέων αγροτών.

3) Την υλοποίηση αρδευτικών έργων και τη βελτίωση των αγωγών μεταφοράς νερού ύδρευσης και άρδευσης στον κάμπο.

4) Την ολοκλήρωση των μελετών για το φράγμα και τον ταμιευτήρα Μουζακίου, που αποτελεί σημαντικό αρδευτικό, υδρευτικό και περιβαλλοντικό έργο.

5) Την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας με την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και του ΠΕΔΥ Καρδίτσας, καθώς και θεμάτων κοινωνικής πρόνοιας.

6) Την παραμονή του ΤΕΙ  Δασοπονίας στην Καρδίτσα και την ενίσχυση της εκπαίδευσης γενικά.

 

7) Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για ευπαθείς ομάδες όπως ΑμΕΑ και ΡΟΜΑ. Η κ. Κατσαβρια -Σιωροπούλου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. πρωθυπουργό για       τις ανάγκες και τα προβλήματα των δύο οικισμών ΡΟΜΑ Σοφάδων και Μαύρικα Καρδίτσας.

 

8) Την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ε65 και στα ορεινά του Νομού και τη σύνδεσή του με την Εγνατία.

 

9)Τη βελτίωση του οδικού άξονα Καρδίτσας – Άρτας και τη διερεύνηση της δυνατότητας να κατασκευαστεί η σήραγγα Τυμπάνου.

 

10)Την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου Παλιοφάρσαλα -Καλαμπάκα και την επέκτασή του μέχρι την Ηγουμενίτσα.

 

11) Την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας και την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών.

 

Ο κ. Τσίπρας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τόσο τις προτάσεις της κ. Χρυσούλας Κατσαβριά-Σιωροπούλου όσο και των υπολοίπων βουλευτών και έδωσε το περίγραμμα των κατευθύνσεων πολιτικής της κυβέρνησης.

 

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής με ιδιαίτερη αναφορά στο κυβερνητικό έργο, του οποίου σκοπός είναι η έξοδος απο την κρίση και η επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης , με δίκαιη κατανομή των βαρών και δίκαιη διανομή του εισοδήματος.

Ο Πρωθυπουργός, ζήτησε απο τους Θεσσαλούς βουλευτές να ενισχύσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, να βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη και να αναδεικνύουν τα προβλήματά του.