Εντυπωσιακή η επίσημη “πρεμιέρα” της Παυσιλυπούπολης-Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Εντυπωσιακή η επίσημη “πρεμιέρα” της Παυσιλυπούπολης-Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Το βράδυ της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου παρουσία πλήθους κόσμου

Εντυπωσιακή η επίσημη “πρεμιέρα” της Παυσιλυπούπολης-Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Καθημερινές επισκέψεις των μαθητών στο θεματικό πάρκο

Με πολλές εκπλήξεις και ενθουσιώδη συμμετοχή του κόσμου που κατέκλυσε το χώρο, ξεκίνησε και επίσημα το βράδυ της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου η λειτουργία της Παυσιλυπούπολης, του θεματικού πάρκου με ξύλινα σπιτάκια δραστηριοτήτων που έστησε ο Δήμος Καρδίτσας στο άλσος του Παυσιλύπου.
Ο Αη Βασίλης …δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας πόσοι φίλοι τον περίμεναν στο Σιδηροδρομικό Σταθμό με τα ποδήλατά τους, έτοιμοι να τον ακολουθήσουν σε μια μοναδική ποδηλατάδα προς την Παυσιλυπούπολη. Ενδιάμεσος σταθμός τους η κεντρική πλατεία, όπου τον Αη Βασίλη και τους φίλους του ποδηλάτες περίμεναν εκατοντάδες συμπολίτες μικροί και μεγάλοι, για να φωταγωγήσουν όλοι μαζί και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου το χριστουγεννιάτικο δένδρο.
Μετά την ολιγόλεπτη στάση ο Αη Βασίλης, οι ποδηλάτες φίλοι του, η Φιλαρμονική και πλήθος κόσμου κατευθύνθηκαν προς την Παυσιλυπούπολη, στην είσοδο της οποίας τους περίμενε ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος, ενώ στο χώρο εκδηλώσεων του θεματικού πάρκου είχαν συγκεντρωθεί ήδη εκατοντάδες συμπολίτες που τους υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

0017-1 PC130068-1

Ο κ. Αλεξάκος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να αξιοποιήσει για την περίοδο των εορτών το πανέμορφο άλσος του Παυσιλύπου και να δημιουργήσει με την βοήθεια των εθελοντών και την υποστήριξη μικρών ή μεγαλύτερων επιχειρήσεων ως χορηγών, την Παυσιλυπούπολη με πολλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και κάλεσε τους δημότες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και παράλληλα να δείξουν την αλληλεγγύη τους στηρίζοντας τη δράση “δώρο σε ένα φιλαράκι που δεν γνώρισα”, προσφέροντας δώρα που θα δοθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείο σε παιδιά άπορων οικογενειών.
Η εκδήλωση περιελάμβανε ένα συγκινητικό δρώμενο που παρουσίασαν μαθητές του 6ου Γυμανσίου Καρδίτσας, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με πολύ ρυθμό και κέφι που σκόρπισε ο Γιώργος Γελαράκης και η μπάντα του σε μια μοναδική συναυλία που ξεσήκωσε το κοινό.
Από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες επισκέψεις μαθητών σχολείων της περιοχής. Αξισημείωτο είναι οτι μόνο για την πρώτη εβδομάδα υπολογίζεται οτι θα επισκεφθούν την Παυσιλυπούπολη και θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες 2.500 μαθητές περίπου.
Το βράδυ της Δευτέρας οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου συνεχίστηκαν με συναυλία του Απόστολου Μπαρμπούτη στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου. Το πρόγραμμα του επόμενου διημέρου έχει ως εξής:

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015
Το σπίτι των δραστηριοτήτων
09.00 – 14.00 «Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα στον κόσμο» από το ΔΟΠΑΚ – Παιδικές Βιβλιοθήκες
17.00 – 22.00 «Η χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας» από το Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος.
«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού
09:00 – 14:00 & 17.00-22.00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» από το Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας
Αναψυκτήριο Παυσιλύπου
5.30 μμ – 7.30μμ. : Κουκλοθέατρο « Τα Χριστούγεννα των παπουτσιών» με την Αλεξάνδρα Τέα και την Άννα Σταυραντώνη.
9.00 μμ. : Μουσικά μονοπάτια με τους «Ταξιδιώτες», Βασίλη Κωστούλα & Ηλία Καραμέτο.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015
Το σπίτι των δραστηριοτήτων
09.00 – 14.00 «Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα στον κόσμο» από το ΔΟΠΑΚ – Παιδικές βιβλιοθήκες
17.00 – 22.00 «Φτιάξε το παραμύθι σου» με την Αργυρώ Πιοτογιαννάκη εμψυχώτρια
«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού
09.00 –14.00 & 17.00- 22.00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» από το Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας
Αναψυκτήριο Παυσιλύπου
9.00μμ. : Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Μουσικές αποδράσεις», Ντίνα Εγγλέζου, Σπύρος Βαϊόπουλος, Γιώργος Πρασσάς, Χρήστος Δούμας.

SHARE