Έκλεισαν τα δημόσια σχολεία στο Λος Άντζελες εξαιτίας απειλών

Έκλεισαν τα δημόσια σχολεία στο Λος Άντζελες εξαιτίας απειλών

Έκλεισαν τα δημόσια σχολεία στο Λος Άντζελες εξαιτίας απειλών
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Όλα τα δημόσια σχολεία στο Λος Άντζελες έκλεισαν σήμερα έπειτα από απειλές, ανακοίνωσε ο Ραμόν Κορτίνες, ο προϊστάμενος όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Λος Άντζελες, της δεύτερης σε μέγεθος εκπαιδευτικής περιφέρειας των ΗΠΑ, όπου φοιτούν 640.000 μαθητές από τα νηπιαγωγεία έως και τα Λύκεια.

«Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 05.00 τοπική ώρα μου τηλεφώνησε» ο επικεφαλής της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για τον τομέα των σχολείων και «μίλησε για μια απειλή εναντίον όχι μόνο ενός σχολείου αλλά πολλών» σχολικών συγκροτημάτων στο Λος Άντζελες, είπε ο Κορτίνες κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Οι αρχές διεξαγάγουν έρευνες σε όλα τα σχολεία της πόλης- περισσότερα από 1200 στον αριθμό – και ζήτησαν από τους γονείς να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο προκειμένου να διευκολύνουν τις έρευνες.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια που οι αρχές αποφασίζουν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων σε μια ολόκληρη εκπαιδευτική περιφέρεια, επισημαίνουν αξιωματούχοι.

«Δεν πρόκειται για μια απειλή εναντίον ενός σχολείου, δύο σχολείων ή τριών σχολείων, πρόκειται για μια απειλή εναντίον πολλών σχολείων, χωρίς να προσδιορίζεται συγκεκριμένα… για αυτόν ακριβώς τον λόγο προχώρησα στην εφαρμογή αυτού του μέτρου»προσέθεσε ο Κορτίνες.

«Δεν το διακινδυνεύω να μεταφέρω σε οποιοδήποτε χώρο εντός των κτιρίων τα παιδιά μέχρι να επιβεβαιώσουμε ότι θα είναι ασφαλές».

«Πρόκειται για μια αξιόπιστη απειλή» υπογράμμισε ο Στιβ Ζίπερμαν, υπεύθυνος της αστυνομίας του Λος Άντζελες για τον τομέα των σχολείων.

Οι απειλές διατυπώθηκαν μέσω ενός μηνύματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γνωστοποίησαν οι αξιωματούχοι.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ένα ζευγάρι, που φέρεται να υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος, σκότωσε 14 ανθρώπους στο Σαν Μπερναρντίνο, της Καλιφόρνιας, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων ανατολικά του Λος Άντζελες

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE