Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων με δράστες 44χρονο άνδρα, 14χρονη και δύο 15χρονους

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων με δράστες 44χρονο άνδρα, 14χρονη και δύο 15χρονους

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων με δράστες 44χρονο άνδρα, 14χρονη και δύο 15χρονους

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 44χρονος άνδρας, κατηγορούμενος για πορνογραφία αηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 14χρονης αλλοδαπής, 15χρονου ημεδαπού, καθώς και αλλοδαπού, κατοίκου εξωτερικού, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 13χρονης και της μητέρας της, σύμφωνα με την οποία σε προφίλ που διατηρούσε η 14χρονη κατηγορούμενη, σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχαν αναρτηθεί δύο γυμνές φωτογραφίες της 13χρονης. Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, στην υπόθεση εμπλέκονται ο 15χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κατείχε τις φωτογραφίες, καθώς και ο άγνωστος αλλοδαπός, που απειλούσε την ανήλικη, μέσω προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα τις αναρτήσει και αυτός. Η 13χρονη συνομιλούσε μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας και με τον συλληφθέντα 44χρονο, νομίζοντας ότι πρόκειται για άτομο 21 ετών και του είχε στείλει, μάλιστα, προσωπικές φωτογραφίες της.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε άμεσα διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και ταυτοποίησε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε συνδέσεις διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στις οικίες των εμπλεκομένων ατόμων.

Σε έρευνες που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις οικίες των τριών κατηγορουμένων, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά μέσα που κατείχαν και διαχειρίζονταν αποκλειστικά εκείνοι και κατά τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Συγκεκριμένα, για τον 44χρονο βρέθηκαν τα εξής:
-Είχε αποθηκευμένα τόσο στις επαφές του τηλεφώνου, όσο και σε διαδικτυακή εφαρμογή τα στοιχεία του ανήλικου θύματος,
-Hταν ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ, μέσα από το οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες μεταξύ αυτού και της ανήλικης παθούσας, οι οποίες βρέθηκαν επίσης,
-Πλήθος προσωπικών φωτογραφιών που του είχε αποστείλει η ανήλικη, μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης,
-Πλήθος φωτογραφιών με άσεμνο περιεχόμενο, που απέστειλε ο ίδιος στην 13χρονη.
-Αντίστοιχες διαδικτυακές συνομιλίες και με άλλα προφίλ ατόμων, σε κάποια από τα οποία η δηλωθείσα ηλικία είναι κάτω των 15 ετών.
Επίσης, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο τάμπλετ.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν αρμοδίως.
Οσον αφορά στον άγνωστο δράστη, κάτοικο εξωτερικού, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.