Παρουσίαση βιβλίου του Σωκράτη Βασιλακου με τίτλο «Βοτανολόγιο»

Παρουσίαση βιβλίου του Σωκράτη Βασιλακου με τίτλο «Βοτανολόγιο»

Το τρίτο του βιβλίο παρουσιάζει ο Σωκράτης Βασιλάκος γεωπόνος – βοτανολόγος, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στην αίθουσα της ΠΕΔ (πρ. ΤΕΔΚ) οδός Μεγ. Αλεξάνδρου. Πρόκειται για ένα μικρό βιβλιαράκι με τίτλο ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΟ το οποίο περιέχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τα βότανα καθώς και σύντομη αλλά περιεκτική περιγραφή για 33 βότανα με τις σχετικές έγχρωμες φωτογραφίες τους.

EXOFYLO
Γράφει στην εισαγωγή του: «Το λιγοσέλιδο αυτό εγχειρίδιο- ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΟ- αποτελεί μια πολύ επιμελημένη και πολύμηνη εργασία, που σκοπό έχει να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους στον κόσμο των βοτάνων. Ένας απέραντος θησαυρός της φύσης, είναι κρίμα να μένει αναξιοποίητος και άγνωστος στο πλατύ κοινό.
Η εμπορευματοποίηση της υγείας και το σημερινό μοντέλο της φαρμακευτικής ιατρικής, έχει βάλει στο περιθώριο το πάμφθηνο φαρμακείο της φύσης, διότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σύστημα υγείας έχουν κάθε συμφέρον να αποσιωπούν τα θαυματουργά θεραπευτικά αποτελέσματα των αρωματικών και φαρμακευτικών βοτάνων, που απλόχερα προσφέρει η φύση».
Το εγχειρίδιο αυτό έχει 64 σελίδες και πωλείται στην συμβολική τιμή των 2 € αφού όπως προαναφέρθηκε σκοπό έχει να πληροφορηθεί ο κόσμος για τα θαυματουργά αποτελέσματα των βοτάνων.

SHARE