Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για...

Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων έγινε από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου για τα προαπαιτούμενα.

Ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος και κυρίως τα κόκκινα δάνεια ανέβασαν του τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης στη συζήτηση για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δίνει τα δάνεια των πολιτών σε distress fund ενώ ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης , χαρακτήρισε αναγκαία τη ρύθμιση για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

«Τα δάνεια που έχουν δοθεί με εγγύηση του Δημοσίου, δεν πρόκειται να μεταφερθούν, διαβεβαίωσε μιλώντας στην Επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας. Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι στο θέμα αυτό αναζητείται λύση αποδεκτή και από την Κομισιόν η οποία όμως προς το παρόν δεν έχει προκύψει, ενώ επανέλαβε, ότι οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου διασφαλίζουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών, που εκπορεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία, όπως είναι το πτωχευτικό δίκαιο.

«Το μισθολόγιο βάζει ένα τέρμα στην κατηφόρα της πενταετίας», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επισημαίνοντας οτι στο δημόσιο μειώθηκε το 35% των ονομαστικών αμοιβών και κατά 40% ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτό. «Όποιος νομίζει ότι η μείωση αυτή λειτούργησε απελευθερωτικά για τον ιδιωτικό τομέα, ζει σε άλλη χώρα», είπε ο κ. Βερναρδάκης.

Το νομοσχέδιο, εισάγεται αύριο το πρωί στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενώ η
ψηφοφορία αναμένεται αύριο αργά το βράδυ μετά από δεκάωρη συζήτηση.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE