Εγκαίνια στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

Εγκαίνια στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

Εγκαίνια στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

«Εδώ είναι βιβλιοθήκη!!!»

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, το σύνθημα της καλοκαιρινής μας εκστρατείας, το οποίο πολύ άρεσε στον κόσμο, ήταν το «Εδώ δεν είναι … βιβλιοθήκη».
Στα μέσα καλοκαιριού, ο Δήμος Καρδίτσας και ο Δ.Ο.Π.Α.Κ. πήραν μια μεγάλη απόφαση, να μεταφερθεί η παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», από την πλατεία «Δημ. Γιολδάση» που βρισκόταν, σ’ έναν ωραίο αλλά ενοικιαζόμενο χώρο, σε μια μονοκατοικία που έκαναν δωρεά στο Δήμο Καρδίτσας οι αποθανόντες Δημήτρης και Ιωάννα Στάθη.
Ακούσαμε πολλά παράπονα από τους χρήστες της βιβλιοθήκης, γονείς και παιδιά, αλλά κι από κατοίκους της πλατείας, ότι αυτό είναι λάθος, ότι δεν πρέπει να φύγει η βιβλιοθήκη από εκεί, ότι δεν είναι τόσο βαρύ το ενοικιοστάσιο και διάφορα άλλα.
Στην αρχή είχαμε κι εμείς τις αμφιβολίες μας, μήπως είναι λάθος η κίνηση της μεταφοράς, μήπως η βιβλιοθήκη δεν καταφέρνει να προσελκύσει το κοινό της, μήπως είναι μικρός ο χώρος.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία όμως που βρίσκεται ο Δήμος μας, αποφασίσαμε πως είναι σωστή η κίνηση που γίνεται και μακάρι όλες οι δομές του Δήμου να μεταφερθούν σε ιδιόκτητα κτίρια.
Έτσι τόσο το προσωπικό των παιδικών Βιβλιοθηκών, το προσωπικό του Δ.Ο.Π.Α.Κ. από τον πρόεδρο, τη διευθύντρια μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο, αλλά και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, μαζί με εργαζόμενους στο πρόγραμμα των πενταμήνων για δύο περίπου μήνες, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κατάφεραν να μετατρέψουν ένα σπίτι σε κακή κατάσταση, σ’ έναν ωραίο κι ελκυστικό χώρο, για μικρούς και μεγάλους, τόσο μέσα, όσο κι έξω από αυτόν.
Η νέα παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», στην οδό Κώστα Βέλη 18 από τις 5 Οκτωβρίου άνοιξε τις πύλες της και το κοινό αργά αλλά σταθερά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.
Όλοι όσοι μας επισκέπτονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, έχουν εντυπωσιαστεί από τα χρώματα και τη ζεστασιά του φιλόξενου χώρου μας και παρόλο που το σημείο είναι λίγο δύσκολο για την πρώτη επίσκεψη, η κίνηση της βιβλιοθήκης μέρα με τη μέρα αυξάνεται τόσο από μικρούς αλλά κι από μεγάλους αναγνώστες.

9 Barella 1
Έγινε ένας λειτουργικός χώρος, όπου οι ενήλικες και τα μεγάλα παιδιά, μπορούν να ψάξουν ανενόχλητα για βιβλία, ενώ τα μικρότερα παιδιά στο δικό τους κομμάτι μπορούν να παίξουν με τα επιλεγμένα επιτραπέζια παιχνίδια μας, να ξεφυλλίσουν βιβλία, να ζωγραφίσουν.
Εδώ λοιπόν, είναι βιβλιοθήκη!!!
Αυτή η απλή μονοκατοικία, έγινε μια ωραία βιβλιοθήκη, με όλη τη σημασία της λέξης, όπου ο καθένας μπορεί να βρει αυτό ακριβώς που θέλει να του προσφέρει κάθε σωστή βιβλιοθήκη, το καλό βιβλίο, το χώρο της μάθησης αλλά και της δημιουργικής δραστηριότητας.

12 Barella 2 Barella 3
Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κύριος Φώτης Αλεξάκος, θα εγκαινιάσει τη βιβλιοθήκη μας. Θα διαβάσει σε μικρούς και μεγάλους το παραμύθι της Mary Joslin «Ο τέταρτος μάγος», σε μετάφραση της καλής φίλης των παιδικών βιβλιοθηκών Μαρίας Αγγελίδου, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι, θα κάνουμε ωραίες Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές, ενώ στο τέλος θα μοιράσουμε παραδοσιακά γλυκά!!!
Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, γιατί εδώ … είναι βιβλιοθήκη!!!

SHARE