Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και ενθαρρύνει την προσπάθεια εθελοντικής δωρεάς μυελού των...

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και ενθαρρύνει την προσπάθεια εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και ενθαρρύνει την προσπάθεια εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών

Η θετική πλευρά του να χαρίζεις ζωή σε κάποιον, η υποστήριξη, ενθάρρυνση και διάδοση της προσπάθειας του σωματείου «SaveMoras» που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δωρεά μυελού των οστών, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείου που ιδρύθηκε στη μνήμη του Λαρισαίου Δημήτρη Μόρα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, μέλη της διοίκησης του «SaveMoras», συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό ενόψει της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας την ερχόμενη Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας, στις 9 το βράδυ.
Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δράση και τους σκοπούς του σωματείου αλλά και την πληροφόρηση του κοινού για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και τους τρόπουςπου εύκολα, μπορεί ο καθένας μας να γίνει δότης, σώζοντας ενδεχομένως κάποια στιγμή της ζωής του, μία άλλη ανθρώπινη ζωή.

Ο πατέρας του Δημήτρη, κ. Βασίλης Μόρας σημείωσε πως στόχος του σωματείουΜ.ΟΡ.Α.Σ(Μαζί ΟΡαματιζόμαστε Αφύπνιση Συνείδησης) είναι η συνέχιση της επιθυμίας του γιού του, να γίνει γνωστό πως με μία απλή διαδικασία μπορούν να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός σωματείου που πλέον μέσω και του αδελφού του Δημήτρη, διεθνή ποδοσφαιριστή, Βαγγέλη Μόρα, έχει αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια με μέλη σε πολλές χώρες. «Είμαστε αρωγοί στο όραμά σας που ήταν και όραμα του Δημήτρη, στηρίζουμε την προσπάθειά ζωής που ξεκινάτε με στόχο την ορθή ενημέρωση και επαγρύπνηση του κοινού ως προς τη διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών.Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουνο διευθυντής της αιματολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Βασιλόπουλος, ο υπεύθυνος του τμήματος μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κ. Σπυριδωνίδης αλλά και ο Βαγγέλης Μόρας που θα μεταφέρει την εμπειρία του ως δότης μυελού των οστών στον αδερφό του.

Επίσης, μέσωskypeθα υπάρξει συζήτηση με ανθρώπους που φιλοξένησαν τον Δημήτρη στην Αυστραλία όπου και νοσηλεύτηκε.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πατέρας του Δημήτρη Γιάννης Μόρας καθώς και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

*Περισσότερες πληροφορίες για την προσπάθεια αλλά και για τη δωρεά μυελού των οστών μπορεί να βρει κανείς στην ηλεκτρονική σελίδα του σωματείουwww.savemoras.com

SHARE