Μίνι Σύνοδος 8 χωρών για το Προσφυγικό με τη συμμετοχή της Ελλάδας...

Μίνι Σύνοδος 8 χωρών για το Προσφυγικό με τη συμμετοχή της Ελλάδας – Θα προηγηθεί συνάντηση Τσίπρα με Νταβούτογλου

Μίνι Σύνοδος 8 χωρών για το Προσφυγικό με τη συμμετοχή της Ελλάδας – Θα προηγηθεί συνάντηση Τσίπρα με Νταβούτογλου

Της Συνόδου κορυφής που αρχίζει στις 4 το απόγευμα θα προηγηθεί στις 12 μίνι Σύνοδος των ηγετών οκτώ ευρωπαϊκών χωρών: Γερμανίας, Ελλάδας, Αυστρίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Σουηδίας, Φινλανδίας και Λουξεμβούργου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, παρουσία του Ζαν Κλοντ Γιουνκερ. Στις 10.20 ο πρωθυπουργός θα έχει κατ” ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του , Αχμέτ Νταβούτογλου.
Στις 11 θα συμμετάσχει σε συνάντηση κρατών-μελών της Ε.Ε. με την Τουρκία. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και στις 4 θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η προσφυγική κρίση και το σχέδιο για τη νέα Frontex. Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση ευρωπαϊκής δύναμης φύλαξης των συνόρων η Αθήνα θεωρεί ότι είναι ευπρόσδεκτη αυτή η βοήθεια στα θαλάσσια σύνορα μας, αλλά υπογραμμίζεται ότι επιχειρήσεις από μια τέτοιου είδους δομή δεν μπορεί να γίνονται χωρίς τη συγκατάθεση κράτους-μέλους. Επιπλέον, δεν θέλει να υπάρχει αναφορά σε κοινές επιχειρήσεις με τρίτες χώρες, αλλά συντονισμός επιχειρήσεων με τρίτες χώρες.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE