Αλ. Τσίπρας: Συμβάλλουμε στη μεγάλη, αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη

Αλ. Τσίπρας: Συμβάλλουμε στη μεγάλη, αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη

Αλ. Τσίπρας: Συμβάλλουμε στη μεγάλη, αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη

«Ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας» χαρακτήρισε τη Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη λήξη των εργασιών της: «Η Ελλάδα μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς καταφέρνει, αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαίνει να υπερασπίζεται τόσο το δίκιο της όσο όμως και ευρύτερες πανανθρώπινες αξίες, όπως αυτή της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής».

Αναφερόμενος στη «χρονιά που φεύγει», είπε πως ήταν μια «πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη», «μια χρονια μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων».

Όπως πρόσθεσε, «σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τις δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις, νομίζω βάλαμε και μεις καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, μια αλλαγή κατεύθυνσης».

Ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε επίσης «αυτό το μπόλι» να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά και τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι «ιδιαίτερα μετά την προηγούμενη χρονιά που ήταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων, να είναι μια χρονιά των μεγάλων ανατροπών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες».

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την κάλυψη των «κρίσιμων ωρών» της περασμένης χρονιάς και ευχήθηκε καλές γιορτές και καλή χρονιά.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE