Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ- Κάλεσμα Πλακιωτάκη και Τραγάκη...

Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ- Κάλεσμα Πλακιωτάκη και Τραγάκη για μαζική συμμετοχή

Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ- Κάλεσμα Πλακιωτάκη και Τραγάκη για μαζική συμμετοχή

Ένα 24ωρο απομένει για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου, ενώ την ίδια ώρα ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης, εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της ΝΔ θα στεφθεί από επιτυχία. Αμφότεροι κάλεσαν τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, με αντίτιμο συμμετοχής 3 ευρώ, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο.
Στο site της Νέας Δημοκρατίας δίνονται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία.

Εάν την Κυριακή, κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους: Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη δεν συμπληρώσει το 50% και χρειαστεί επαναληπτική εκλογή αυτή θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου.

Πάντως ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι εάν είναι πρώτος τότε θα κατέβει στην επαναληπτική ψηφοφορία, εάν βγει δεύτερος τότε θα αποσυρθεί. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, στην περίπτωση που αυτοί είναι δεύτεροι, θα καθορίσουν την στάση τους ανάλογα με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι ολοκλήρωσαν την Παρασκευή την προεκλογική τους εκστρατεία.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό ακόμη και αν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση. «Θα πρέπει η κυβέρνηση να μας φέρει προτάσεις (για το ασφαλιστικό), αναλογιστικές μελέτες και να μας εξηγήσει γιατί υπάρχει το πρόβλημα. Και δεύτερον, θα πρέπει να θέλει και να το συζητήσει. Αυτή τη στιγμή έχει νωπή εντολή. Έχει δύο μήνες κυβέρνηση, είναι λίγες βδομάδες κυβέρνηση. Να πάει να κυβερνήσει. Αν δεν μπορεί να φύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μεϊμαράκης εγγυήθηκε επίσης, ότι σε ένα μήνα μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη πολιτική δύναμη. «Εγώ θέλω να εγγυηθώ το εξής, ότι μόλις εκλεγώ, σε ένα μήνα τουλάχιστον, δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη και με διαφορά. Και θα το δείτε».
Διατύπωσε εκ νέου τη θέση, που έχει εκφράσει από το 2009, ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος πρέπει να είναι Κοινοβουλευτικός και να έχει τουλάχιστον πενταετή θητεία ως μέλος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ανοικτή επιστολή προς τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα, μέσω της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία καλεί τους ανθρώπους της ατομικής πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικότητας και της πράξης να πάρουν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και να εκλέξουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας.

«Την Κυριακή είναι η μεγάλη ευκαιρία εσείς, οι δημιουργικοί πολίτες, να γίνετε ενεργοί. Μια μεγάλη Ελληνίδα, η Ελένη Αρβελέρ, αποφάσισε να μην ιδιωτεύσει την Κυριακή. Μου επικοινώνησε την απόφασή της μάλιστα με ένα κείμενο που γράφει: «όταν κυβερνούν οι ανίκανοι, ένοχοι είναι οι ικανοί». Μην ιδιωτεύσετε την Κυριακή! Ακολουθήστε την προτροπή και το παράδειγμα της Αρβελέρ. Πάρτε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας. Η Κυριακή 20 Δεκεμβρίου είναι η δική σας μέρα», καταλήγει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τις παραιτήσεις όλων εκείνων που οδήγησαν σε συρρίκνωση τη Ν.Δ. θα ζητήσει τη Δευτέρα το πρωί, ως πρόεδρος του κόμματος, δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Αποθήκη Γ” του Λιμανιού Θεσσαλονίκηςμε την οποία έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία.
Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «επικίνδυνο πρωθυπουργό», την κυβέρνηση του την «πιο επικίνδυνη της μεταπολίτευσης», κατήγγειλε ότι κάποιοι απεργάζονται συνεργασία μιας συρρικνωμένης Ν.Δ. με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκε πως με τον ίδιο πρόεδρο η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα και εγγυάται την ενότητα του κόμματος και την ανάδειξη του σε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.
Ο κ. Τζιτζικώστας θα ψηφίσει την Κυριακή στις εσωκομματικές εκλογές, στις 9.30 το πρωί, στο εκλογικό κέντρο, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE