Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Μουσικών Συνόλων (Μικτή – Βυζαντινή) του Ωδείου Καρδίτσας –...

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Μουσικών Συνόλων (Μικτή – Βυζαντινή) του Ωδείου Καρδίτσας – Κων. Ευθυμιάδης στην Αθήνα

Αύριο  Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στις 12 το μεσημέρι στη ΧΑΝ Αθηνών

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Μουσικών Συνόλων (Μικτή – Βυζαντινή) του Ωδείου Καρδίτσας – Κων. Ευθυμιάδης στην Αθήνα

Αναχωρούν σήμερα για την Αθήνα τα μουσικά σύνολα του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης προκειμένου να εμφανισθούν αύριο Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στις 12 το μεσημέρι στην γνωστή αίθουσα συναυλιών της ΧΑΝ (Ακαδημίας και Ομήρου, 6ος όροφος).

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συναυλία σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας και έρχεται μετά από καιρό, μετά τις δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τους Μαδριγαλιστές Καρδίτσας και τη Μικτή Χορωδία.

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία γίνεται ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών.

Στη συναυλία θα εμφανιστούν:

  1. Η Βυζαντινή Χορωδία, που υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καταραχιά, θα ερμηνεύσει επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους Ύμνους της Εκκλησίας μας.
  2. Σολίστ τραγουδιού,(Πηνελόπη Κοντοκώστα και Αλέξανδρος Ευθυμιάδης), που θα ερμηνεύσουν άριες και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
  3. Η Μικτή Χορωδία, που θα ερμηνεύσει υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη το Gloria και το Magnificat του Antonio Vivaldi (1678-1741).Επίσης θα ερμηνεύσει γνωστά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Σολίστ είναι η Κρίστυ Καθαρίου. Στο πιάνο θα συνοδεύσουν η Χριστίνα Αρφάνη και η Στέλλα Αναστασοπούλου.

Τα μουσικά σύνολα θα ερμηνεύσουν ένα επίκαιρο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έργα της Ανατολικής και αριστουργήματα της Δυτικής Εκκλησίας, όπως είναι το Gloria και το Magnificat, κατ’εξοχήν Χριστουγεννιάτικα ορατόρια.

Παράλληλα τα μουσικά σύνολα του Ωδείου θα εμφανισθούν την Δεύτερη Ημέρα των  Χριστουγέννων, Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, στην καθιερωμένη για πάνω από εξήντα(60) χρόνια Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία,  που είναι ταυτισμένη με τα Χριστούγεννα της Καρδίτσας και των Καρδιτσιωτών.

Ακόμη τα μουσικά σύνολα του Ωδείου θα εμφανισθούν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας και φορείς, Κέντρα Αποκατάστασης ,σύλλογοι και επιχειρήσεις του Νομού.

Επίσης η Μικτή Χορωδία προσκλήθηκε  για συναυλίες στην Ιταλία (Νάπολη) από 15-20 Μαΐου 2016 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ελληνοφωνίας.