Εγκαινιάστηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας η έκθεση η τέχνη ουδέν λέγει,...

Εγκαινιάστηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας η έκθεση η τέχνη ουδέν λέγει, ουδέν κρύπτει, αλλά σημαίνει… – Δημήτρης Ταλαγάνης: 50 χρόνια πορεία

Εγκαινιάστηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας η έκθεση  η τέχνη ουδέν λέγει, ουδέν κρύπτει, αλλά σημαίνει… – Δημήτρης Ταλαγάνης: 50 χρόνια πορεία

Το απόγευμα της Παρασκευής, 18 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης: η τέχνη ουδέν λέγει, ουδέν κρύπτει, αλλά σημαίνει… – Δημήτρης Ταλαγάνης: 50 χρόνια πορεία. Παρόντες ο καλλιτέχνης, άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φιλότεχνοι.

SONY DSC

Ο αντιδήμαρχος επιχειρηματικότητας, κοινωνικής πολιτικής, υγείας, πολιτισμού και τουρισμού, κύριος Κ. Ψημμένος προσφώνησε τον καλλιτέχνη και επεσήμανε σημαντικούς σταθμούς στην ζωή και την δημόσια παρουσία του. Εστίασε ιδιαίτερα στην τέχνη του, στην οποία ανιχνεύονται στοιχεία τόσο από τις σπουδές του στην αρχιτεκτονική, όσο και από την προσωπική του έρευνα πάνω στην αρχαιοελληνική και βυζαντινή ζωγραφική. Ο Δημήτρης Ταλαγάνης ζει και καταγράφει τις αγωνίες της εποχής του και ταυτόχρονα αξιοποιεί τα πορίσματα από την μελέτη στην ζωγραφική παράδοση άλλων περιόδων. Τον διακρίνουν η διαρκής αναδρομή στην ιστορία, αλλά και η αγωνία για τα όσα συμβαίνουν σήμερα κι όσα έρχονται. Δημιουργεί ιδιότυπα εικαστικά περιβάλλοντα, όπου αξιοποιεί τα πορίσματα από τις ερευνητικές του αναζητήσεις συσχετίζοντάς τα με την προβληματική της σύγχρονης ζωής, τις ανησυχίες, τους φόβους, αλλά και τις παρεκκλίσεις της φαντασίας και του ονείρου του. Η ευαισθησία και η καθαρότητα της γραμμής, η χρωματική λιτότητα, η προτίμηση στην ανθρώπινη μορφή, η αγάπη προς τον άνθρωπο κι ο σεβασμός στις πανανθρώπινες και διαχρονικές αγωνίες του τον καθοδηγούν και σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν το αποτέλεσμα της εργασίας του.

SONY DSC

Από την μεριά του ο καλλιτέχνης, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους, τόνισε κυρίως την ανάγκη να υποστηριχθεί η πινακοθήκη ως ένας χώρος που φιλοξενεί και υποστηρίζει την τέχνη προσφέροντας έτσι μια πνευματική ανάσα στην καθημερινότητά μας.

Η έκθεση η τέχνη ουδέν λέγει, ουδέν κρύπτει, αλλά σημαίνει… – Δημήτρης Ταλαγάνης: 50 χρόνια πορεία θα διαρκέσει έως την 23η Ιανουαρίου 2016 και θα είναι επισκέψιμη:

Τρίτη & Παρασκευή: 9π.μ. – 1μ.μ. & 5μ.μ. – 8μ.μ.

Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8π.μ. – 2μ.μ.

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά