Έφτασε η ώρα της ψήφου στη Νέα Δημοκρατία

Έφτασε η ώρα της ψήφου στη Νέα Δημοκρατία

Έφτασε η ώρα της ψήφου στη Νέα Δημοκρατία

Μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, έφτασε η ώρα στη Νέα Δημοκρατία για τις εσωκομματικές εκλογές της.

Μια διαδικασία που ξεκινά σήμερα στις 07:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα, με τα στελέχη της ΝΔ να ευελπιστούν σε μαζική συμμετοχή για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Εν μέσω μια μακράς περιόδου γεμάτης εντάσεων και εσωκομματικών αναταρραχών στη Νέα Δημοκρατία, στοίχημα σε αυτές τις εκλογές είναι η διατήρηση της ενότητας σε μια κρίσιμη πολιτικά περίοδο τόσο για το κόμμα όσο και γενικότερα για την χώρα.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας μπαίνουν στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ με τα προγνωστικά να είναι ανοιχτά, μιας και θα κριθεί εν πολλοίς στην μαζικότητα της συμμετοχής στις εκλογές και στο πόσοι τελικά θα προσέλθουν στις 1.200 κάλπες.

– Αν δεν πιάσει κάποιος το όριο του 50%

Εάν την Κυριακή κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη δεν συμπληρώσει το 50% και χρειαστεί επαναληπτική εκλογή αυτή θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει δηλώσει από την πλευρά του ότι εάν είναι πρώτος τότε θα κατέβει στην επαναληπτική ψηφοφορία, εάν βγει δεύτερος τότε θα αποσυρθεί. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, στην περίπτωση που αυτοί είναι δεύτεροι, θα καθορίσουν την στάση τους ανάλογα με το αποτέλεσμα αύριο. Αναφορικά με την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος αναμένεται μετά τις 21:00.

-Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν την κάλπη

-Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

-Πριν κάποιος ψηφίσει, συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η ΝΔ, καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.

-Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

-Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)

-Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο)

-Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

-Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

-Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

 

ΠΗΓΗwww.iefimerida.gr
SHARE