ΝΔ: Το απόγευμα τα επίσημα αποτελέσματα – Ο πρώτος Μεϊμαράκης και ο...

ΝΔ: Το απόγευμα τα επίσημα αποτελέσματα – Ο πρώτος Μεϊμαράκης και ο δεύτερος Μητσοτάκης έτοιμοι για τον δεύτερο γύρο της 10ης Ιανουαρίου

ΝΔ: Το απόγευμα τα επίσημα αποτελέσματα – Ο πρώτος Μεϊμαράκης και ο δεύτερος Μητσοτάκης έτοιμοι για τον δεύτερο γύρο της 10ης Ιανουαρίου

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων και όπως είπε ο προεδρεύων της Εφορευτικής Γιάννης Τραγάκης, τα επίσημα τελικά αποτελέσματα των εκλογών για την προεδρία της ΝΔ θα ανακοινωθούν το απόγευμα. Ωστόσο δεν αμφισβητείται η σειρά των νικητών. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι οι “μονομάχοι” που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της ΝΔ στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είναι πρώτος και συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 40%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστο γύρω στο 30%, τρίτος αναδεικνύεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας και τέταρτος ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως μήνυμα να ξαναγίνει η ΝΔ η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μια νέα μέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα», προσθεσε.

Θα συνεχίσω να εργάζομαι για σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει τέλος στην κατηφόρα που ζει η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ψυχραιμία, σύνεση και ενωτικό κλίμα από όλες τις πλευρές, μέχρι τον επόμενο γύρο των εκλογών συνέστησε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η επικράτηση του κ. Μεϊμαράκη και η δεύτερη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων επιβεβαιώνει την μετριοπαθή, καραμανλική, κεντροδεξιά φυσιογνωμία της ΝΔ και αποτελεί πρόκριμα για συναινετική αντιπολίτευση έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα. Την πλέον σκληρή γραμμή έναντι της αριστερής κυβέρνησης είχε υιοθετήσει κατά την προεκλογική περίοδο ο “Αδωνις Γεωργιάδης και δευτερευόντως ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Αντίθετα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μέχρι το τέλος αν και απέρριπτε κάθε σκέψη για συγκυβέρνηση, εντούτοις έλεγε ότι η ΝΔ θα στηρίζει τα μέτρα εκείνα για τα οποία πιστεύει ότι είναι για το καλό της χώρας. Παράλληλα είναι σαφής η φιλελεύθερη πολιτική φυσιογνωμία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο για τον δεύτερο γύρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποχωρώντας χθες από το εκλογικό του κέντρο δεν έδειξε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί. Από το περιβάλλον του έλεγαν ότι είναι νωρίς και πρόσθεταν ότι το πιο πιθανό είναι ότι θα τηρήσει ουδέτερη στάση και σε κάθε περίπτωση θα αποφύγει τα παζάρια.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE