Ποδόσφαιρο Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ποδόσφαιρο Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ποδόσφαιρο Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Την Δευτέρα 21-12-2015 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ενόψει των εορτών και σε συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ Τιμόθεο και με την παρουσία της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μητσιάδη, ευχήθηκε χρόνια πολλά και χορήγησε μπάλλες που θα είναι χρήσιμες στη λειτουργία και την εκμάθηση του ποδοσφαίρου, στις παρακάτω σχολικές μονάδες.

Ώρα 8:15πμ 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά
Ώρα 8:50πμ 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά
Ώρα 9:15πμ Δημοτικό Σχολείο Φύλλου
Ώρα 9:45πμ Δημοτικό Σχολείο Ιτέας
Ώρα 10:30πμ Δημοτικό Σχολείο Ματαράγκας
Ώρα 11:00πμ 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων
Ώρα 11:30πμ 4ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων
Ώρα 12:00πμ Δημοτικό Σχολείο Καρποχωρίου

Η ενέργεια αυτή έλαβε χώρα στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ποδόσφαιρο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».

επσκ (2)

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Μανώλης Παλάσκας, δήλωσε: «Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων είναι ο μεγαλύτερος φορέας για το ποδόσφαιρο στον Νομό. Είναι η διοργανώτρια αρχή για όλα τα πρωταθλήματα. Σε 3 από αυτά αγωνίζεστε και εσείς. Στο διασχολικό πρωτάθλημα, στο πρωτάθλημα junior & στο πρωτάθλημα Παίδων και Νέων. Έχουμε όραμα να αναδειχθούν ταλέντα, ώστε αύριο να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Βλέπω εδώ ανάμεσά μας πολλούς ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας του Ηρακλή Παλαμά, που όταν μεγαλώσουν θα αγωνιστούν με τα χρώματα του Ατρόμητου Παλαμά.»

Τα ίδια ευχήθηκε και στους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά. Ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης και Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ ευχήθηκε από την πλευρά του χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και στα δύο σχολεία.

επσκ (3)

Στο Δημοτικό Σχολείο Φύλλου ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Διευθυντή και τους Εκπαιδευτικούς δίνοντας μπάλλες, ανέφερε ότι θα είναι μεγάλη χαρά να πάρει μέρος το Σχολείο στο Διασχολικό Πρωτάθλημα που θα διοργανωθεί και φέτος. Απευθυνόμενος στους μαθητές είπε: «Το Φύλλο είναι ένα μικρό χωριό αλλά τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μία μεγάλη Ποδοσφαιρική Ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 Κατηγορία της ΕΠΣΚ.»

επσκ (4)

Στο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας απευθυνόμενος στους μαθητές και στον Πρόεδρο του Δ.Δ. Ιτέας κ. Λύτρα και στον εφημέριο του χωριού π. Βασίλειο δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην ποδοσφαιρομάνα Ιτέα, στο χωριό του Κ. Τζιφούλη και του Β. Καραγιάννη». Ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

επσκ (5)

Στο Δημοτικό Σχολείο Ματαράγκας ο Διευθυντής, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μικροί μαθητές υποδέχθηκαν τον Σεβασμιότατο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με την χορωδία του Σχολείου, παίζοντας Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Μιλώντας στους μαθητές, ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στον χωριανό τους ποδοσφαιριστή Δήμο Τζέκο, στον συνάδελφο από το Δ.Σ. της Ένωσης Γιώργο Κλέτσα αλλά και στον συγχωριανό τους Κώστα Τσιαδήμο για την μεγάλη οικονομική προσφορά, προς τη Μητρόπολη και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων ο Διευθυντής, οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές υποδεχθήκαν τον Σεβασμιότατο και το Δ.Σ. της Ένωσης, με μια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή. Ο Πρόεδρος ευχήθηκε χρόνια πολλά και συμβούλεψε τους μικρούς μαθητές, στο σπίτι να ακούνε τους γονείς τους για να γίνουν καλοί άνθρωποι, στο Σχολείο να ακούνε τους Δασκάλους τους για να γίνουν καλοί μαθητές και όταν ασχολούνται με το Ποδόσφαιρο να ακούνε τον Προπονητή τους για να γίνουν μεγάλοι Ποδοσφαιριστές.

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Σχολείου και ο γυμναστής – Ενωσιακός προπονητής Βησ. Καραγεωργόπουλος όπου συνομίλησαν με τον Σεβασμιότατο και τον Πρόεδρο της Ένωσης, για τα προβλήματα και τις συνθήκες που επικρατούν στο Σχολείο.

Κλείνοντας την σημερινή επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Καπροχωρίου, ο Πρόεδρος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και μετέφερε τις ευχές του ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου Αθηνών και συγχωριανού των παιδιών, Παν. Μπάλλα, που συναντηθήκανε στην Αθήνα στον αγώνα Καλλιθέα – Ατρόμητος για το Κύπελλο Ελλάδας. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον συνάδελφο Σωτήρη Ζαρχανή ο οποίος είναι χωριανός και αγωνίστηκε με όλες τις ομάδες του χωριού του. Ο κ. Ζαρχανής εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην γενέτειρά του, το Καρποχώρι, και ότι και αυτός τελείωσε στο ίδιο Δημοτικό σχολείο. Αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά παρότρυνε τους μαθητές να παίζουν Ποδόσφαιρο και να μην ξεχάσουν την καταγωγή τους.

Η κ. Μητσιάδη, στην ομιλία της προς τα παιδιά ανέφερε: «Ως Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, χαιρετίζω την πολύωραία πρωτοβουλία που είχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλίωτιδος καιΦαναριοφερσάλων κ. κ. Τιμόθεος, σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ.Καρδίτσας, να υλοποιήσουν το πρόγραμμα διανομής αθλητικούυλικού στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας. Τους ευχαριστούμε πολύπου έρχονται σε επαφή με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, γιατί η σωματικήάσκηση χαρίζει υγεία, ψυχαγωγία, ψυχική και πνευματική ισορροπία. Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, να ενισχύσει τααθλητικά φυτώρια των σχολείων μας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φυσικήςαγωγής και τις διοργανώσεις των διασχολικών πρωταθλημάτων στο νομό μας.Τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν στην καλή ψυχοσύνθεση των παιδιών μας, μεολοκληρωμένες προσωπικότητες στην εφηβική κι ενήλικη ζωή τους. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους τους μαθητές και στις οικογένειές τους.»

Τέλος, ο Πρόεδρος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς και τον κ. Τσιαδήμο Κων/νο για την ευγενική χορηγία.

SHARE